Dinamu će u najvažnijoj utakmici sezone suditi sudac s kojim ima dugu povijest

Foto: Epa

DINAMO u srijedu igra najvažniju utakmicu sezone. Hrvatski će prvak u Bakuu protiv Qarabaga pokušati obraniti ogromnih 3:0 iz Zagreba i tako se plasirati u grupnu fazu Lige prvaka. Utakmica je na rasporedu u srijedu, 28 kolovoza u 18:45 sati po hrvatskom vremenu (u 20:45 h po lokalnom vremenu), a sudit će ju jedan od najboljih europskih sudaca, Englez Michael Oliver.

 Pomoćni suci bit će Stuart Burt i Lee Betts, dok je četvrti sudac Chris Kavanagh. Glavni VAR sudac je Stuart Attwell, dok je AVAR Timothy Wood.

Duga povijest Olivera s Dinamom i Hrvatskom

Dinamo i hrvatska reprezentacija imaju povijest s Oliverom. Modrima je sudi tri puta, a najviše se pamti ogled s Moldeom 2015. u pretkolu Lige prvaka. Dinamo je imao 3:0, a onda je sve zakomplicirao i jedva je prošao. Oliver je sudio i dvoboj protiv Seville u Ligi prvaka (0:1) 2016.godine, a dosudio je Dinamu kazneni udarac protiv Benfice u osmini finala Europske lige 2019.

Dinamo je tada pobijedio 1:0, ali ispao u uzvratu. Sudio je Oliver čak šest puta Hrvatskoj, zadnji put na Euru u Njemačkoj protiv Španjolske (0:3), ali i u onoj velikoj pobjedi protiv Brazila u Kataru, kad je Hrvatska nakon produžetaka i jedanaesteraca izborila polufinale SP-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.