Dinamu je pobjegao besplatno kao veliki talent. Vraća se u HNL nakon šest godina muke

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

LOKOMOTIVA je objavila da je njen novi igrač 24-godišnji hrvatski stoper Branimir Kalaica. Kalaica je prošao probu sa zagrebačkim klubom i tako pronašao novi angažman nakon što je još od srpnja, kada mu je istekao šestogodišnji ugovor s Benficom, bio slobodan igrač.

Kalaica je svojedobno bio jedan od najvećih Dinamovih talenata i član sjajne generacije rođene 1998. godine. S njim su u Dinamu još bili i Borna Sosa, Josip Brekalo, Nikola Moro, Davor Lovren, Vinko Soldo te Adrian Šemper, a kasnije im se pridružio i Dani Olmo.

S Dinamom se nije dogovorio oko ugovora pa je otišao u Benficu. Ondje je propao

Nekoliko mjeseci nakon što je sa svim spomenutim igračima sudjelovao na U-17 Svjetskom prvenstvu u Čileu, Kalaica se 2016. uputio u Portugal, gdje je postao igrač Benfice. Dinamo ga je htio zadržati, ali nije bilo dogovora oko potpisivanja ugovora pa su na Maksimiru bez da su išta zaradili ostali bez jednog od najvećih talenata.

Kalaica se pridružio Benficinoj B momčadi i čekao da dobije priliku u prvoj ekipi. Prilika je stigla u zadnjem kolu sezone 2016./17., kada je Benfica već osigurala naslov prvaka. Kalaica je odigrao cijelu utakmicu u remiju protiv Boaviste te čak zabio pogodak za konačnih 2.2.

Ipak, ispostavilo se da mu to nije bila samo prva prilika, nego i zadnja. Kalaica više nikad nije zaigrao ni minute za seniorsku momčad Benfice te je cijelo vrijeme bio u drugoj ekipi. Agoniji je došao kraj ovog ljeta, a 24-godišnji stoper sada će pokušati oživjeti karijeru u Lokomotivi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.