NOVAK ĐOKOVIĆ

Đoković i najbolji tenisači iz regije će od 2023. igrati Pyramids Cup u Visokom?

Foto: EPA

U ARHEOLOŠKOM parku Ravne 2 u Visokom bit će otvorena dva visokokvalitetna teniska terena, a poseban gost bit će Novak Đoković. Osnivač fondacije Bosanska piramida Sunca Semir Osmanagić u razgovoru za Klix.ba poručio je da trenutno traju pregovori o dolasku vrhunskih tenisača na otvaranje terena u Visokom. To bi trebali biti Đoković i Damir Džumhur.

"Dva visokokvalitetna terena bit će otvorena u parku Ravne 2. Izgradnja je počela 21. ožujka, a završit će 13. srpnja i tada ćemo napraviti otvorenje. Trenutno smo u pregovorima s nekoliko vrhunskih tenisača koji bi trebali odigrati ekshibicijski meč, ali još nije finalizirano tko će igrati na otvaranju", rekao je Osmanagić.

U planu je organizacija posebne vrste turnira koji će se zvati Pyramids Cup, na kojem bi sudjelovala četiri najbolja tenisača iz regija. To bi trebalo zaživjeti od 2023. godine. Đoković je čest gost u Visokom.

"Želimo od 2023. godine biti organizatori Pyramids Cupa, na kojem bismo okupili četvoricu najboljih tenisača iz regije. Nadamo se da bi tu igrali Marin Čilić, koji je rođen u BiH, možda i Borna Ćorić, Damir Džumhur, a ako mu obaveze dozvole, i Novak Đoković. Turnir bi se igrao odmah nakon Wimbledona."