Đoković nikad bjesniji: Nervozno prekidao novinare i najavio otkazivanje Wimbledona

Epa

TALIJANSKI 25-godišnji tenisač Marco Cecchinato, 72. na ATP ljestvici, senzacionalno je pobijedio Srbina Novaka Đokovića 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11) nakon tri sata i 24 minute velike borbe i postao najniže rangirani polufinalist Roland Garrosa u posljednjih 19 godina.

Talijan je stvorio prednost od 2:0 u setovima, ali je nekadašnji najbolji tenisač svijeta bio na pragu petog seta, kad je u četvrtoj dionici poveo 5:2. Ipak, Cecchinato koji do nastupa u Roland Garrosu nikada nije prošao prvo kolo na Grand Slam turnirima, preokretom je uspio izboriti tie-break četvrtog seta koji se pretvorio u pravu dramu.

Talijan je prvi došao do meč-lopte kod vodstva 6-5. Potom je Đoković propustio tri prilike za peti set (7:6, 8:7, 9:8). Bivši pobjednik Roland Garrosa više nije dobio priliku za povratak. Cecchinato je propustio još dvije meč-lopte (10-9, 11-10) da bi nakon 24 odigrana poena uspio preciznim lobom prevariti Đokovića i spriječiti ga na putu prema njegovom 32. polufinalu na Grand Slam turnirima.

Cecchinata u meču za njegovo prvo finale na Grand Slamu u petak čeka obračun s Austrijancem Dominicom Thiemom, koji je iskoristio umor i ozljedu 2. nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva, i nadigrao ga 6:4, 6:2, 6:1.

U srijedu će se za polufinale boriti i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić. Njegov dvoboj protiv Argentinca Juana Martina del Potra na rasporedu je kao drugi od 14 sati na terenu Suzanne Lenglen. Na središnjem terenu će se za drugo mjesto u polufinalu boriti Španjolac Rafael Nadal i Argentinac Diego Schwartzman.

Premda to nije praksa na Grand Slamovima, osvajač 12 titula na najvećim svjetskim turnirima odmah nakon šokantnog poraza stigao je na presicu i, kako prenose svjetski mediji, nikada nije bio nervozniji. Novinare je prekidao na pola pitanja te bahato i ljutito odgovarao suhoparnim i kratkim rečenicama.

"Sačuvao je smirenost i nevjerojatno je dobro igrao u važnim trenucima", rekao je Đoković o igri protivnika.

Uslijedilo je pitanje je li mogao nešto bolje napraviti u meču.

"On je igrao izuzetno, sve čestitke Marcu. Izašao je i sjajno počeo, a meni je bilo potrebno vrijeme da se opustim. Nakon što sam se zagrijao, bilo je bolje, ali nisam mogao realizirati prilike koje sam imao. U nekim trenucima nedostajalo mi je i sreće. Nikad mi nije bilo teško nekome čestitati i zagrliti ga'', kazao je srpski tenisač, a onda je zaključio presicu rekavši da nije siguran hoće li se pojaviti na Wimbledonu:

''Ne znam hoću li igrati na travi ove sezone. Nije ništa ozbiljno, ali ne bih želio o tome još pričati.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.