Đoković oduševio komentarom na to što mu je senzacionalni tinejdžer uzeo Broj 1

Foto: EPA

CARLOS ALCARAZ (19) u noći s nedjelje na ponedjeljak pobijedio je Danila Medvedeva 6:3, 6:2 u finalu Indian Wellsa za treći Masters naslov u kratkoj karijeri te, još važnije, povratak na svjetski tron. Na novoj ATP ljestvici, koja je izašla ujutro, Broj 1 je španjolski tinejdžer.

S vrha je skinuo 16 godina starijeg srpskog šampiona. Alcaraz je nakon osvajanja Indian Wellsa na 7420 bodova, dok je Novak Đoković zbog odbijanja da se cijepi protiv korone dobio zabranu nastupa na Mastersima u Miamiju i Indian Wellsu pa je ostao na 7160 bodova. Đoković je tim povodom šutnju za medije, koja je trajala otkako mu je zabranjen nastup na velikim američkim turnirima, prekinuo na CNN-u. 

"Čestitam Alcarazu. Apsolutno je zaslužio biti Broj 1", izjavio je Đoković nakon što ga je sjajni mladić detronizirao. Ipak, Alcarazu neće biti lako sačuvati prvo mjesto, jer u Miamiju brani 1000 bodova i samo ako tamo osvoji naslov zadržat će broj 1. Ako to ne uspije, tamo će se vratiti Đoković i to pred sezonu na zemlji. A na njenom startu slijedi spektakl.

Od 9. travnja Masters u Monte Carlu s Đokovićem, Alcarazom i oporavljenim Nadalom. Srbin tu počinje veliku bitku protiv dvojice Španjolaca. Alcaraz ga čeka u borbi za Broj 1, a Nadal u Roland Garrosu da jedan od njih izbije na prvo mjesto po broju osvojenih Grand Slamova, jer trenutno su izjednačeni s po 22.