Đoković se mučio, ali na kraju pobijedio najboljeg mađarskog tenisača

Foto: Hina

NAJBOLJI mađarski tenisač Marton Fucsovics zadržao je najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića gotovo dva sata na terenu u dvoboju 2. kola ATP turnira u Dohi, prije nego što ga je srpski igrač uspio svladati 4:6, 6:4, 6:1. 

Sve do desetog gema drugog seta 26-godišnji Fucsovics uspio je ostaviti Đokovića bez ijedne prilike za break. No kod vodstva 5:4 svjetski broj 1 došao je do dvije set-lopte. Fucsovics je spasio prvu, a na drugu pogriješio u procjeni, zaustavio izmjenu misleći da je Đokovićeva lopta prešla osnovnu crtu, ali ga je oko sokolovo demantiralo i dodijelilo poen prvom nositelju.

Nakon što je osvojio drugi set i izjednačio rezultat, Đoković je počeo puno bolje reternirati, što se odmah osjetilo na rezultatu. Mađar do kraja meča više nijednom nije zadržao servis, a jedini gem osvojio je kad je Đoković servirao pri vodstvu 4:0.

Bila je to 13. Đokovićeva pobjeda u Dohi, gdje je osvojio dva naslova (2016. i 2017.) i samo jednom izgubio, 2015. godine u svom prvom dolasku na ovaj turnir, kad ga je u četvrtfinalu svladao Ivo Karlović.

Đoković će u četvrtak u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Gruzijca Nikoloza Basilašvilija i Rusa Andreja Rubljova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.