Đoković u polufinalu Wimbledona

Foto: EPA

SEDMEROSTRUKI pobjednik Wimbledona, srpski tenisač Novak Đoković plasirao se bez borbe u polufinale ovogodišnjeg izdanja najvećeg svjetskog turnira nakon što mu je Australac Alex De Minaur predao četvrtfinalni susret zbog ozljede kuka. De Minaur je zadobio ozljedu tijekom dvoboja 4. kola u pobjedi 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 protiv Francuza Arthura Filsa.

Za 25-godišnjeg De Minaura četvrtfinale je najbolji rezultat na Grand Slam turnirima u karijeri, dosad je među najboljih osam stizao još na US Openu 2020. i u Roland Garrosu ranije ove godine. Đoković će u polufinalu u petak igrati protiv boljeg iz ogleda Amerikanca Taylora Fritza i Talijana Lorenza Musettija.

Izjednačio rekord Federera

Đoković je plasmanom u polufinale Wimbledona izjednačio rekord Rogera Federera, dosad jedinog igrača koji se na travnatom Grand Slamu 13 puta plasirao u polufinale.

U drugom polufinalu igrat će treći i peti nositelj, Carlos Alcaraz protiv Danila Medvedeva. Španjolac Alcaraz je branitelj naslova. Prošle godine je u finalu svladao Đokovića u pet setova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.