tenis

Đoković u sjajnom meču napravio čudo i osigurao broj 1 do Roland Garrosa

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ pobijedio je Felixa Auger-Aliassimea 7:5, 7:6(1) u sjajnom meču četvrtfinala Mastersa u Rimu. Đokoviću je ovo višestruko važan trijumf. To mu je čak 999. pobjeda u karijeri, a ovim pothvatom je, osim polufinala u kojem ga čeka Casper Ruud, osigurao i ostanak na prvom mjestu ATP ljestvice barem do Roland Garrosa. Dakle, još četiri tjedna. 

Iscrpljujući, ali odličan meč odigrali su Srbin i Kanađanin na zemlji Rima. Đoković je podigao razinu igre kako je meč odmicao jer jedino tako mogao je savladati Auger-Aliassimea, koji je vrhunski servirao. Ipak, Đoković je koristio svaki njegov kiks. Tako je došao do dva breaka u prvom setu, od kojih je jedan iskoristio za njegovo osvajanje.

Đoković je propustio servis gem kod 5:3 u prvom setu, ali je nakon toga slavio 7:5. Drugi set je bio vrlo sličan jer je opet imao prednost, vodio je 5:2. No, kanadski tenisač se i tada izvukao iz minusa. Dogurao je do tie-breaka, ali tamo je Đoković briljirao te sa 7:1 dobio odlučujući dio dvoboja i meč. 

Broj 1 u polufinalu igra protiv Ruuda, koji je u drami pobijedio Denisa Šapovalova 7:6(7), 7:5. U drugom polufinalu rimskog Mastersa igraju Alexander Zverev i Stefanos Tsitsipas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.