TENIS

Đokovićev bivši trener: Novak želi ostati sam na vrhu. To će u 2022. i učiniti

Foto: Michal Kamaryt/CTK via AP Images/Guliver

NOVAK ĐOKOVIĆ u rujnu je propustio osvojiti US Open i tako objediniti sva četiri Grand Slam naslova u istoj sezoni, ali i osvojiti rekordnu 21. titulu na velikim turnirima.

Ali već u 2022. odvojit će se od Rogera Federera i Rafaela Nadala, koji ih također imaju po 20, i ostati sam na vrhu, uvjeren je njegov bivši trener Radek Štepanek, koji je s njim radio prije pet godina.

Od rastanka sa Štepanekom osvojio je osam od 14 Grand Slamova

"Bilo je to zanimljivih sedam mjeseci jer je imao ozlijeđen lakat i ni na jednom turniru nije bio potpuno zdrav pa smo stalno morali raditi kompromise. Išao je na operaciju, ali se vratio prerano, pa je oporavak potrajao sedam mjeseci", prisjetio se Štepanek.

Kad je Đoković prekinuo suradnju s bivšim češkim tenisačem, imao je 12 Grand Slam titula, dok je Federer već bio na 19, a Nadal na 16. Nakon toga Srbin je osvojio osam od idućih 14.

Štepanek: Mijenja povijest na svakom turniru, a u ovoj kategoriji želi biti sam na vrhu

"Vrlo sam sretan što se vratio nakon tako teškog razdoblja, što igra bez bolova i gomila Grand Slam titule. To je nevjerojatno. On želi postati najbolji svih vremena i vjerujem da će to učiniti u 2022. godini", rekao je Štepanek za Daily Express.

"On praktički na svakom takvom turniru mijenja povijesne knjige i mislim da je to kategorija u kojoj želi ostati sam na vrhu", objasnio je Čeh.

Još se ne zna hoće li Đoković igrati na Australian Openu u siječnju, ali direktor turnira je natuknuo da bi srpski superstar mogao dobiti medicinsku iznimku za nastup, unatoč strogim pravilima australskog Grand Slama o necijepljenim igračima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.