koronavirus u sportu

Đokovićev brat otkrio na što se Dimitrov žalio i zašto se Novak nije testirao u Zadru

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

DIREKTOR Adria Toura Đorđe Đoković gostovao je na televiziji Prva gdje je komentirao događaje iz Zadra.

Podsjetimo, završnica zadarskog turnira u organizaciji Novaka Đokovića šokantno je prekinuta nakon što je stigla vijest da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Finalni meč između Rusa Rubljova i Novaka Đokovića nije se odigrao, a svi igrači i osoblje turnira poslani su na testiranje. Nekoliko njih je bilo pozitivno, među njima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić.

''Imali smo situaciju s Dimitrovom. Bio sam jako pogođen kad sam čuo da je Borna Ćorić, moj prijatelj iz djetinjstva, zaražen koronavirusom. U ovom trenutku testirano je više od sto ljudi, što igrača, što ljudi iz organizacije. Svega četiri osobe su pozitivne. Iz Hrvatske nas uvjeravaju da je sve pod kontrolom. Nema razloga za paniku. Najveća nam je briga da svi zaraženi budu zaštićeni i da kroz infekciju prođu što blaže'', rekao je Đorđe Đoković pa je dodao:

"Kada je Dimitrov objavio da je pozitivan, moj stav je bio da se finale otkaže. Želimo zaštititi svakog igrača i svakog navijača. Grigor je prije Beograda i Zadra bio u Sofiji. Mi smo svima iz organizacije rekli da ako osjete bilo kakve simptome, da nam prijave. Ivanišević je u četvrtak imao temperaturu, ali je bio negativan na testu. Jučer se opet testirao i opet je bio negativan'', rekao je Novakov brat pa je objasnio čudnu situaciju oko bugarskog tenisača.

''Nismo znali da se Grigor osjeća loše, da ima simptome. Uoči Zadra prijavio je ozljedu lakta i zato nije sudjelovao na otvaranju Adria Toura u Zadru. Da smo imali bilo kakvu informaciju, Grigor bi se odmah testirao. Nije nam ništa rekao, a nije pokazivao bilo kakve znake malaksalosti i da je pod temperaturom. Tražio je samo pomoć fizioterapeuta za lakat.''

O odluci da se Đoković vrati za Beograd i tu obavi testiranja, Đorđe je rekao:

''Od trenutka kada smo saznali da je Dimitrov pozitivan, stupili smo u vezu s epidemiolozima kako da se ponašamo. Novak nije imao obavezu testirati se u Hrvatskoj, nije osjećao nikakve simptome. Otišao je u Beograd gdje je odmah pri slijetanju odradio testiranje. Sve smo odradili po zakonu i po instrukcijama epidemiologa'', zaključio je Đorđe Đoković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.