Đokovićev teniski klub prestaje s radom. Evo što se navodi u priopćenju

Foto: EPA

TENISKI klub Novaka Đokovića prestaje s radom i najbolji tenisač svijeta vratit će prvog dana lipnja svoj teniski centar Beogradu. Vraćanje centra znači i gašenje kluba, o čemu su prije nekoliko dana pisali srpski mediji navodeći da je odluka šokantna i neočekivana.

U svojoj 15-ak godina dugoj povijesti taj je teniski centar bio domaćin sedam ATP turnira i jednog WTA turnira, a Đoković ga je koristio i za svoje pripreme i trening. Danas se u priopćenju obitelji Đoković potvrđuje prestanak rada, ali ne objašnjava zašto je do toga došlo.

Teška odluka

"Dugo smo razmišljali i donijeli nimalo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze poslije više od deset godina. S velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu", navodi se na početku.

Ističe se da je više desetaka tisuća djece na tom mjestu zaigralo tenis i podsjeća na uspješne organizacije turnira s kojih je najljepša slika Beograda bila poslana u svijet. Uz zahvalu institucijama na pomoći i tisućama na nezaboravnim trenucima, zaključuje se:

"Na kraju ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su vjerovali u naš projekt i viziju. Sigurni smo da će ovo mjesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda. Upravni odbor naše tvrtke će fokus rada usmjeriti na nove projekte, od kojih će se neki nastaviti baviti teniskim razvojem djece i omladine. O tome će javnost biti pravovremeno obaviještena."