Dokazani tlačitelj Svaguša ponovno u akciji: "Treniraju u sedam jer nema drugog termina"

REZANJE plaća u vrijeme recesije s kojom se podudarila i jedna od najlošijih polusezona u povijesti Hajduka neminovnost je u financijskom poslovanju splitskog velikana.

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša tako je već na okupljanju nogometaša uoči drugog dijela sezone rekao kako će sve igrače iz skupine najplaćenijih pokušati privoliti na smanjenje ugovora kako si se u ovim teškim vremenima pomoglo klubu: "Svjesni smo da moramo pronaći zajedničko rješenje budući da su troškovi iznimno visoki. Iako smo daleko od stečaja, cilj nam je pridržavati se modela prema kojem bi primanja igrača pratili rezultatski uspjeh kluba."

Svaguša zna što je mobing: Izrabljivanje radnika prije tri godine platio 204 tisuće kuna

Marijan Buljat i Dario Jertec odbili su po stotinjak tisuća eura koliko im je Hajduk nudio za sporazumni raskid ugovora na što su u klubu reagirali odredivši im treniranje u sedam ujutro: "Želimo im pomoći da pronađu novi klub, nudili smo im otpremninu, ali oni nisu pristali. Ugovori su im previsoki u odnosu na korist koju Hajduk od njih dvojice ima. Nadam se ipak da ćemo se uspjeti dogovoriti jer sumnjam da Jertecu koji ima 24 godine odgovara okončanje karijere na ovaj način. Što se tiče termina u kojem treniraju, jedino je taj bio slobodan", rekao je Svaguša za Jutarnji list pokušavši pronaći opravdanje za "mobing nad zaposlenicima".

Ovakvo opravdanje i ponašanje čelnika Hajduka ne čudi ako se zna da je Svaguša jedan od rijetkih poslodavaca u Hrvatskoj koji je kažnjen zbog iskorištavanja radnika. Podsjetimo, Hajdukov predsjednik-pekar prije tri godine je morao platiti 204 tisuće kuna zbog izrabljivanja radnika u vidu neplaćenih prekovremenih sati. Čelni čovjek Hajduka rezolutno je potcrtao:

"Do kraja siječnja moramo riješiti ovaj problem. Bit će teško, ali kad ga napravimo to će biti za spas i ozdravljenje Hajduka."

Svaguša je prokomentirao i, s raznim bonusima, gotovo deset milijuna eura teški transfer Dejana Lovrena u Lyon: "Modri su tu u prednosti jer Mamić već godinama drži sve konce u svojim rukama dok smo mi u klubu tek šest mjeseci. Orijentirali smo se i mi na proizvodnju igrača u našoj omladinskoj školi čiji će se rezultati nadam se vidjeti što skorije. I mi ćemo skupo prodati Anasa Sharbinija, Strinića, Tomasova i ostale naše dragulje. Jasno, sve to ukoliko rezultati kluba budu na visokom nivou. Stoga na proljeće moramo osvojiti Kup i završiti drugi. Već smo pokazali da možemo pobijediti Dinamo, ne bojim se nimalo naših okršaja u polufinalu", zaključio je Svaguša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.