Dončić na putu prema najvećem ugovoru u povijesti NBA lige. Evo kako će doći do njega

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ (24) na dobrom je putu da dođe do najvećeg ugovora u povijesti NBA lige. Bude li fantastični košarkaš Dallasa još jednom, u što ne treba ni sumnjati, izabran za All Stars susret, bit će kvalificiran da u 2025. potpiše supermaksi produžetak ugovora s Mavericksima u trajanju od pet godina. To bi ga učinilo najplaćenijim košarkašem u pojedinačnoj sezoni ikad, jer bi godišnje zaradio 70 milijuna dolara, a zbirno za svih pet godina 318 milijuna. 

Tim bi ugovorom Dončić preskočio Stepha Curryja, koji je prvi na listi najplaćenijih igrača prošle sezone s ugovorom od 51.9 milijuna dolara. Iza njega su Kevin Durant (47.6), LeBron James (47.6), Nikola Jokić (47.6) i Joel Embiid (47.6).

Američki mediji ističu da bi, ako se gornja granica plaća na kolektivnom nivou (salary cap) poveća 10 posto u sljedeće tri godine, kao što se očekuje, Dončićev produžetak ugovora iznosio čak 367.5 milijuna, dok bi u posljednjoj godini ugovora zarađivao nevjerojatnih 83.6 milijuna.

Dončić je prošle sezone postizao prosječno 32.4 poena, 8.6 skokova i 8.0 asistencija dok je šutirao 49.6% iz igre, 34.2% za tri i 74.2% s linije slobodnih bacanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.