Donna Vekić dočekana u Osijeku mjesec dana nakon što je osvojila olimpijsku medalju

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

DONNA VEKIĆ je na Olimpijskim igrama u Parizu ispisala povijest hrvatskog tenisa. Osvojila je srebrnu medalju prije mjesec dana. No od tad nije bila u svom gradu Osijeku. Stigla je tek u srijedu, nakon što je odradila nastup na US Openu. Priređen je stoga doček za nju i ostale osječke sportaše.

Dočekani su još Aurel Benović i Ukrajinac Ilia Kovtun, koji nastupa za GD Osijek Žito, te gimnastički trener Vladimir Mađarević i boksački trener Matej Matković, dok su se videoporukom obratila braća Lončarić. Donna Vekić zaradu je od olimpijske medalje donirala u dobrotvorne svrhe.

Podržala projekt za razvoj djece

"Pripadnost i bezrezervna podrška cijele Hrvatske, a posebno mog Osijeka i Osječko-baranjske županije, dali su mi neizmjernu snagu i čeličnu volju da mom gradu donesem medalju iz Pariza. Gdje god živjela i radila, Osijek je zauvijek moj prvi, jedini i pravi dom. Zato me raduje što se Osijek razvija iz dana u dan i što se bavi mladima.

Grad Osijek prepoznao je projekt teniskih trena s Grand Slam podlogama i zbog njihove podrške sve je više osječke djece i mladih koji igraju tenis. Želim da se ova medalja upiše još dubljim značajem i usreći one kojima je pomoć najpotrebnija.

U razgovoru s gradonačelnikom Ivanom Radićem o budućim planovima i željama u razvoju grada posebno me se dojmila ideja izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju.

Stoga ću svoju nagradu preusmjeriti u osječki Centar za odgoj i obrazovanje 'Ivan Štark', time podržati ideju senzornog parka i potaknuti razvoj svakog djeteta u Osijeku", napisala je Donna na društvenim mrežama nakon osvajanja medalje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.