Dopingirani prvak Hrvatske u tajlandskom boksu tvrdi da nije kriv!

TIJEKOM Prvenstva Hrvatske u tajlandskom boksu koje se održalo nedavno u Splitu, Hrvatska antidopinška agencija provela je testiranja i na prvaku Toniju Milanoviću. Pokazalo se da je Milanović pozitivan na nekoliko nedozvoljenih supstanci, među ostalim i na metilheksanamin, boldenon i salbutamol. Borac se odrekao analize B-uzorka, a izrečena mu je mjera privremene suspenzije dok se ne završi disciplinski postupak.

> Nastavlja se doping pošast: Pozitivan i hrvatski prvak u tajlandskom boksu

U međuvremenu su se redakciji Indexa javili predstavnici splitskog kluba tajlandskog boksa Ameno. Oni tvrde da je Milanović nedozvoljena sredstva uzimao u neznanju.

"Nažalost, uzimajući preparate koji se prodaju kao prirodni i bez štetnih posljedica, Toni je pao na doping-testu. Preparat koji u sebi ima metilheksanamin je "Jack3D" i izgleda da je zbog istog preparata pao i plivač Križan. Drugi preparat poznate firme Gaspari Nutrition - Novedex XT u sebi ima sastojke koji se pretvaraju u boldenon", stoji u priopćenju i dodaje se:

"Pričajući s doktorom Ercegom iz HADA-e shvatili smo da je preko 20 posto takozvanih legalnih preparata i sportske hrane kontaminirano nedozvoljenim sredstvima, ali to sportaša ne oslobađa krivnje. Ti se preparati ne mogu zabraniti, ali ih sportaši ne smiju uzimati. Toni će kao pravi sportaš prihvatiti kaznu od strane Saveza tajlandskog boksa kakva god ona bila, ali ostaje pri tomu da mu je savjest čista jer uzimajući te preparate nije imao pojma da su kontaminirani nedozvoljenim sredstvima. Ovo je opomena za sve sportaše kad idu kupovati sportsku hranu i preparate da budu jako oprezni jer ono što piše na njima možda ipak nije istina."

Milanoviću prijeti suspenzija od jednog mjeseca pa sve do godinu dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.