Drago Ćosić bi rekao "Loco, stvarno si lud": Messija možete zaustaviti samo ako ga zakoljete!

SEBASTIAN "LOCO" ABREU, napadač urugvajske reprezentacije, na službenoj je konferenciji za novinare u Santa Feu uoči subotnje četvrtfinalne utakmice Copa Americe s domaćinima Argentincima otkrio način na koji zaustaviti Lionela Messija.

"Možete ga zaustaviti samo ako ga zakoljete" ispalio je 34-godišnji centarfor brazilskog Botafoga krenuvši ubrzo potom pojašnjavati na što je zapravo mislio:

"Treba ga pokrivati što užim markiranjem i ne mu dozvoljavati ulazak u prazan prostor. Igrat ćemo protiv najboljeg igrača na svijetu, a takva se prilika ne doživljava često.

Zahvalan sam Bogu na toj prilici. Očekujemo velike stvari u ovoj prestižnoj utakmici. Svjesni smo vrijednosti majice koju nosimo" izgovorio je "Luđak", kako Urugvajca zovu u Južnoj Americi.

Bogu je Abreu također zahvaljivao nakon udarca "a la Panenka" koji je izveo na kraju raspucavanja kaznenih udaraca u četvrtfinalnoj utakmici SP-a protiv Gane prošle godine u Južnoj Africi. Upravo je on, izuzme li se igranje rukom Luisa Suareza na liniji gola, donio Urugvajcima polufinale Mundijala.

Stekao je time svjetsku slavu, a Drago Ćosić je oduševljen ludo hrabrom izvedbom penala u prijenosu kriknuo "Loco, stvarno si luud!".

Grondona: Messi može prestati igrati za reprezentaciju

Umoran od kritika navijača i medija na račun najboljega argentinskog nogometaša Lionela Messija, predsjednik nogometnog saveza Julio Grondona je zaprijetio dosad neočekivanom mogućnošću.


"Messiju bi rješenje bilo reći: 'Više neću dolaziti igrati za reprezentaciju. Ostat ću u Španjolskoj'", rekao je Grondona.

"Svima je jasno da mi Argentinci uživamo u ponižavanju najboljega svjetskog nogometaša. Messi je rođen u Rosariju, živio je i igrao ovdje, imao je problema s rastom. Slijedio je svejedno svoj put, pronašavši u Barceloni klub i grad u kojima su ga zbrinuli kao jednoga od svojih. Unatoč tome, rekao je 'ne' Španjolcima zato jer je želio igrati za Argentinu. Zašto to ne znamo cijeniti", upitao se predsjednik.

Na udaru kritičara Messi se ponovno našao nakon dvije blijede partije reprezentacije na početku Copa Americe. Nije se isticao u remijima s Bolivijom (1:1) i Kolumbijom (0:0). Odigrao je daleko zapaženije u ključnoj pobjedi (3:0) protiv Kostarike kada je namjestio golove Agüeru i Di Mariji.

Argentincima očito malo znači što je njihova reprezentacija momčad osrednje kvalitete kad je u pitanju usporedba s Barcelonom. Predsjednik je to shvatio nakon utakmice protiv Bolivije kada je izjavio "Messi ne može biti loš, već da loši mogu biti samo igrači oko njega".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.