Premiership

Trener je bio pred otkazom, gubili su 9:0. Nakon pauze bili su bolji od Liverpoola

Foto: EPA

SOUTHAMPTON je ove sezone pokazao što znači dati povjerenje treneru koji zna što radi. 

Nakon 13 kola Premiershipa klub je bio predzadnji, a imao je niz od osam utakmica bez pobjede, a od Leicester Cityja kod kuće poražen je s 9:0.

Trener bio na rubu otkaza

Na kraju sezone igrači ovog kluba završili su na 11. mjestu, a računajući samo dio nakon pauze uzrokovane koronavirusom, bili su treća najbolja momčad Premiershipa.

Southampton je vjerovao treneru Ralphu Hasenhüttlu koji je bio na rubu otkaza i to povjerenje se isplatilo.

Interesantno, Southampton je sezonu okončao kao druga najgora momčad prvenstva kada se gleda učinak na domaćem terenu. Oni su na svom stadionu u ligi skupili tek 21 bod, a gori od njih bio je samo povratnik u Championship Norwich koji je skupio 15.

Nakon pauze bili su bolji od Liverpoola

Međutim, Southampton je bio opasan gost i gledajući tu tablicu, oni su treća najbolja momčad Premiershipa, jer je na gostujućim terenima skupila 31 bod. Više bodova u gostima skupili su samo Manchester City (34) i Liverpool (44).

U devet odigranih utakmica nakon pauze Southampton je osvojio 18 bodova, a više su skupili samo Manchester United (21) i Manchester City (24).

U svemu tome, Southampton je zamalo imao najboljeg strijelca lige. Naime, Danny Ings je sezonu okončao s 22 gola, a titulu najboljeg strijelca odnio je Jamie Vardy iz Leicestera koji je postigao gol više.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.