Dugo je bio pomoćnik Zidaneu, sad želi ispraviti loš posao bivšeg trenera Hajduka

Foto: EPA

DUGOGODIŠNJI pomoćnik Zinedinea Zidanea iz vremena dok je vodio Real Madrid, francuski nogometni stručnjak David Bettoni imenovan je novim trenerom švicarskog Siona. Bettoni je kao Zidaneov pomoćnik u Realu osvojio tri naslova pobjednika Lige prvaka (2016., 2017., 2018.) i dva naslova prvaka Španjolske (2017., 2020.).

Njegov odnos sa Zidaneom započeo je još u prvoj polovini 1990-ih godina kada su bili suigrači u Cannesu, a ovo će mu biti prvi posao u ulozi glavnog trenera u karijeri. Cilj će biti spasiti Sion od ispadanja u drugu ligu jer se klub trenutačno nalazi na devetom mjestu ljestvice, s istim brojem bodova kao i posljednji 10. Winterthur. 

Tramezzanijev loš posao u Sionu

Sion je početkom sezone vodio nekadašnji trener Hajduka Paolo Tramezzani, no dobio je otkaz u studenom prošle godine nakon 20 osvojenih bodova iz 16 utakmica i poteza nakon uvjerljivog poraza 2:7 od St. Gallena u posljednjoj. 

Nakon debakla je o njegovom statusu govorio Sionov predsjednik Christian Constantin: "Želio sam razgovarati s njim. Problem je u tome da je on na odmoru na Maldivima. Svim igračima dao je slobodno odmah nakon utakmice i svi su otišli. Iskreno, živcira me kad se stvari tako rade. Razgovarate s uzrujanim čovjekom."

"Volio bih da ga je taj poraz zabrinuo, da me nazvao da se ispriča. Taj poraz sam doživio kao razočaranje, ali njegov bijeg me razorio", dodao je i ubrzo ga zamijenio Fabiom Celestinijem. On nije uspio poboljšati rezultate i sad je i on bivši, a na njegovom je mjestu Bettoni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.