KORONAVIRUS U SPORTU

Duško Tošić pobjegao je iz Kine: Ono što sam vidio izgledalo je kao smak svijeta

Foto: EPA

DUŠKO TOŠIĆ srpski je nogometaš koji trenutno igra za kineski Guangzhou R&F. Kad je izbila pandemija koronavirusa, Tošić je u posljednji tren uspio napustiti Kinu prije nego što su zabranjeni svi letovi. 

Tošić je prošao kroz nevjerojatnu dramu s obzirom na to da je Kina bila prva zemlja u kojoj je proglašena epidemija koronavirusa, a avion kojim se vratio bio je jedan od posljednjih putničkih koji su u tom teškom periodu letjeli iz najmnogoljudnije zemlje svijeta.

"Znali smo za koronavirus, pokušali smo biti oprezni, ali znali smo i da je problem velik kad nam je tijekom jednog treninga trener rekao da čim završimo krenemo kućama. U tom trenutku počelo je otkazivanje letova iz Kine, ali uspio sam nekako u posljednjem trenutku naći jedan za Istanbul. Poslije sam bio u Beogradu pa u Dubaiju na pripremama", rekao je Tošić za turski list Fanatic pa dodao: 

"Ono što sam vidio bilo je nevjerojatno. Bilo je to kao da je kraj svijeta... Ali svejedno, ni tada nisam osjećao strah. Navijači Bešiktaša su me zvali Tenk, a on se ne boji ničega. Ostao sam smiren koliko god je to moguće."

Letovi u Kinu i dalje nisu dozvoljeni pa Tošić nema način na koji bi se mogao vratiti u klub. 

"Igrači poput Pellea, Oscara, Hulka i Arnautovića ne mogu se vratiti u Kinu, kao ni ja, jer nema letova. A nekako se moramo vratiti, ipak svi mi imamo ugovore s tim klubovima", zaključio je Tošić koji je trenutno u Beogradu u samoizolaciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.