Dva legendarna Engleza birala idealnu ekipu svjetskih prvenstava. Oba stavila Modrića

Foto: EPA-EFE

DVOJICA legendarnih engleskih igrača, Alan Shearer i Jamie Carragher, birala su svoje idealne jedanaestorice iz povijesti svjetskih prvenstava uz pravilo da iz jedne zemlje mogu uzeti maksimalno dva igrača, a obojica su u svoje postave stavila hrvatskog kapetana Luku Modrića. 

Shearer je legendarni napadač iz devedesetih koji je bio nezaustavljiv u dresu Blackburna i Newcastlea, a Carragher je čitavu karijeru proveo u Liverpoolu, gdje je dugo bio kapetan i ima osvojenu Liga prvaka iz legendarnog finala s Milanom 2005. godine. 

Carragher je na gol stavio Petera Schmeichela, a u zadnju liniju Liliana Thurama, Franza Beckenbauera, Bobbyja Moorea i Paola Maldinija. U vezi su mu Modrić i Xavi Hernandez, ispred njih Diego Maradona, Pelé i Johan Cruyff, dok mu je u vrhu napada Eusebio.

Shearer se nije odlučio za značajno drugačiju postavu, no napravio je tri promjene u odnosu na kolegu TV komentatora. Pele mu je u špici, a umjesto Eusebija upao je Zidane. Na golu mu je Rus Lav Jašin, a na desnom beku Jose Nasazzi, urugvajski kapetan koji je prvi podigao pehar svjetskog prvaka prije 92 godine.

Kao kod svakog izražavanja mišljenja na internetu, bilo je puno kritičara. Carraghera su neki priupitali zašto je u idealnu ekipu uvrstio Modrića, na što je on odgovorio: "Došao je do finala s Hrvatskom! Osvojio je Zlatnu loptu!"