Dva talentirana Hrvata u Bayernu. Nijemci: Jednog zovu novim Modrićem

Foto: Profimedia

TRENER Bayerna Thomas Tuchel sedmoricu klupskih talenata priključio je prvoj momčadi tijekom zimskih priprema u Portugalu za drugi dio sezone. Među njima su i dva Hrvata - Lovro Zvonarek (18) i Ljubo Puljić (16). Ostala petorica su: Noel Aseko Nkili, Adam Aznou, Taichi Fukui, Max Schmitt i Anthony Pavlesic. Sport1 predstavio je svakoga od njih, a evo što su njemački novinari napisali o Zvonareku i Puljiću.

Lovro Zvonarek

Sport1 piše kako je Zvonarek "u Hrvatskoj proglašen velikim talentom". Bayern ga je 2022. doveo iz Slaven Belupa za 1.8 milijuna eura, u kojem je sa 16 godina, 11 mjeseci i 16 dana postao najmlađi kapetan u nekom hrvatskom prvoligaškom klubu. Nijemci podsjećaju na izjavu njegova bivšeg trenera Tomislava Stipića, koji je u razgovoru za Bild izjavio da Zvonarek može postati "novi Luka Modrić".

Zvonarek je s prvom momčadi Bayerna radio u ljeto 2022. pod vodstvom tadašnjeg trenera Juliana Nagelsmanna, kao i u prošlogodišnjem kampu u Kataru. Također, Zvonarek je bio u seniorskom kadru za utakmicu njemačkog kupa u Saarbrückenu (1:2) te prošli tjedan protiv Hoffenheima (3:0).

No zasad je igrao samo u prošlotjednom pripremnom susretu protiv Basela, kada je zamalo zabio gol. Inače, Zvonarek je ove sezone član druge momčadi Bayerna, koja se natječe u regionalnoj ligi. Nastupio je u 15 utakmica uz učinak od šest golova i šest asistencija.

Ljubo Puljić

Bayern je prošle godine za 2.8 milijuna eura iz Osijeka doveo stopera Ljubu Puljića. Sport1 piše da je riječ o "impresivnom" iznosu te otkriva da su se za hrvatskog talenta borili i Borussia Dortmund, Barcelona i Juventus.

"Ljubo je snažan branič sjajnih igračkih vještina. Ima sjajan karakter i uvijek daje sve od sebe na terenu", rekao je nekadašnji igrač Bayerna Halil Altintop, koji sada upravlja akademijom minhenskog kluba.

Puljić je isprva igrao za Bayernovu U-17 momčad, no prošle jeseni prebačen je u U-19 sastav, za koji je odigrao sedam utakmica i zabio jedan gol. Još nije nastupio za Tuchelov prvi sastav, zaključuje Sport1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.