LIGE PETICE

Niko Kovač i Ivan Jurić među 50 najboljih trenera svijeta

Foto: EPA

FOUR FOUR TWO je objavio svoj popis 50 najboljih nogometnih trenera na svijetu na kojem se nalaze i dvojica hrvatski stručnjaka. Ivan Jurić zauzeo je na njemu 45. mjesto, a Niko Kovač 27.

''Ivan Jurić gradi katedralu na živom pijesku u Hellas Veroni'', započinje se obrazlagati Jurićevo uvrštenje na popis najboljih te se pojašnjava da Jurić u svojoj momčadi ima 13 igrača na posudbi, dok ''ostali nisu 'vezani uz dres' u ovoj autobusnoj stanici od kluba.''

''Igraju 3-6-1 i otključavaju vrata koja ne bi smjeli. Prošle smo sezone vidjeli rast Amira Rrahmanija i Marasha Kumbule, a završili su na devetom mjestu nakon što su u ligu stigli preko doigravanja'', dodaje se uz zaključak da je Jurićeva Verona ''limitirala prostor između linija, duboko se branila i iskorištavala šanse koje je stvorila. Ivan Jurić odradio je odličan posao i zaslužuje svaku pohvalu.''

Otprilike na polovici liste je Niko Kovač čiji je Monaco i pred posljednje kolo u Ligue 1 u borbi za naslov prvaka.

''Kad su pali zidovi oko Kovačevog Bayern Münchena, morao se zapitati koja će mu se sljedeća prilika ponuditi. U Monacu je hrvatski trener uspio oživjeti palog diva od bitke za ostanak do borbe za titulu te je vratio klub na njegovo mjesto u Ligue 1'', navodi se.

''Samo PSG stišće agresivnije od Monaca u Francuskoj. Kovač se vratio načelima iz dana u Red Bull Salzburgu, kad je igrao 3-2-5 s veznjacima između linija. Napadači Wissam Ben Yedder i Kevin Volland preuzeli su inicijativu u Monacovoj želji da s mnogo lopti preko krila budu opasni u završnici. Monegažani su još u procesu, ali Kovač ih je već pretvorio u jaku momčad koja izgleda sjajno kad ima loptu u posjedu'', zaključuje se.

Najbolji trener na svijetu je Josep Guardiola iz Manchester Cityja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.