SP u rukometu

Egipćani nanijeli Makedoncima jedan od najtežih poraza u povijesti

Foto: EPA

EGIPAT je u susretu drugog kola Svjetskog rukometnog prvenstva svladao Makedoniju s više nego uvjerljivih 38:19.

Domaćin turnira je već do poluvremena vodio s ogromnih 20:6, a Makedonce je pri rezultatu 10:6 u prvom dijelu poremetio crveni karton Kuzmanovskog. Do kraja poluvremena više nisu uspjeli zabiti ni gola, a primili su ih 10. Koliko su Makedonci bili loši, govori podatak da su u prvom dijelu primili devet golova iz kontranapada, a nisu postigli nijedan.

Makedonija će protiv Čilea tražiti prolaz u drugu fazu natjecanja

U drugom dijelu je Egipat samo potvrdio svoju drugu pobjedu na turniru nakon što je u prvom kolu svladao Čile rezultatom 35:29. Kod Egipćana je najefikasniji bio Mohamed Mamdouh s osam postignutih pogodaka, dok su kod neefikasnih Makedonaca po tri pogotka postigli Kiril Lazarov, Nikola Markoski i Žarko Peševski.

U večernjem terminu u skupini G igraju Čile i Švedska. Švedska je u prvom kolu bila bolja od Makedonije s uvjerljivih 32:20. Za dva dana u zadnjem kolu skupine igraju Egipat i Švedska te Čile i Makedonija koji će vjerojatno odlučivati o trećem putniku u drugu fazu natjecanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Bjelorusi su protiv Južne Koreje upisali prvu pobjedu na turniru

U prvom susretu dana Bjelorusija je svladala Južnu Koreju rezultatom 32:24 nanijevši azijskoj momčadi drugi poraz na turniru. Najbolji je kod Bjelorusa s osam pogodaka bio Mikita Vailupau, dok je vratar Ivan Maroz imao 11 obrana.

Bjelorusima je to treći bod nakon što su u prvom kolu odigrali izjednačeno s Rusijom. Oni će u posljednjem kolu igrati protiv Slovenije, a Južna Koreja protiv Rusije.

Francuska i Portugal uvjerljivo ostvarili prolaz u drugi krug

Prolazak u drugi krug natjecanja su bez većih problema u skupinama E i F potvrdile Francuska i Portugal. Francuzi su nakon slavlja protiv Norveške svladali Austriju rezultatom 35:28, dok je Portugal bio uvjerljiv protiv Maroka rezultatom 33:20.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Maroku i Austriji je to bio drugi poraz u grupnoj fazi natjecanja. U posljednjem kolu Maroko igra protiv Islanda, a Austrija protiv već spomenute Norveške. U tim skupinama večeras igraju Norveška i Švicarska te Island i Alžir.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.