Ekipa HSV-a iznenadila Vuškovića i posjetila ga u Splitu

Foto: Instagram

MLADI hrvatski stoper Mario Vušković (22) nedavno je izbačen iz nogometa do jeseni 2026. godine. S obzirom na to da je suspendiran od studenog 2022., vodit će se kao da je kažnjen izbacivanjem iz nogometa na četiri godine. Nakon presude podrška Vuškoviću stiže sa svih strana.

Na utakmici protiv Osijeka na Poljudu podršku mu je izrazio i njegov matični Hajduk. Iznenađenje su mu priredili i suigrači iz njegovog aktualnog kluba HSV-a, koji su iskoristili reprezentativnu pauzu kako bi posjetili Vuškovića u Splitu.

Stigli su igrači Sebastian Schonlau (30), Ludovit Reis (24), Bakery Jatta (26), Ransford Königsdörffer (22), Jonas Meffert (29), Robert Glatzel (30) i Miro Muheim (26). Uz njih su stigli i kondicijski trener Daniel Müssig (42), rehabilitacijski trener Sebastian Capel (38), liječnik Götz Welsch (49) te analitičar Eduard Riesen (31).

Istraga otkrila više mogućih propusta

Mario je stariji brat najskupljeg igrača Hajduka u povijesti Luke Vuškovića (17), kojeg je Hajduk prošle godine prodao Tottenhamu, a sada je na posudbi u belgijskom Westerlou. Mario je također prošao sve mlađe uzraste Hajduka i za prvu momčad odigrao 48 utakmica. HSV ga je 2021. doveo na posudbu za 1.2 milijuna eura, a potom i otkupio za, prema podacima Transfermarkta, još tri milijuna eura. 

TIjekom istrage u Vuškovićevom slučaju pojavile su se snažne indicije da uzorci njegove krvi nisu bili adekvatno skladišteni, da su se prevozili privatnim automobilom i da su vrlo lako mogli biti kontaminirani i lažno pozitivni. Također, dopinško sredstvo EPO unosi se direktno u venu, a screening Vuškovićeve kože nije otkrio tragove igle.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.