Ekskluzivno: Hajduk završio 2010. godinu s minusom od 50 milijuna kuna!

HAJDUK je završio 2010. godinu sa 50 milijuna kuna minusa, ekskluzivno doznaje Index! Financijsko izvješće bit će dostupno dioničarima kluba od početka idućeg tjedna, kada će se objaviti i poziv za Skupštinu zakazanu za 30. kolovoza, na kojoj će se predstaviti financijsko izvješće za 2010. godinu, dati razrješnica za prošlu godinu Upravi i Nadzornom odboru te imenovati revizor za tekuću godinu.

"Nema mjesta panici, Barcelona je isto u minusu"

Naš visokopozicionirani izvor u Hajduku kaže da unatoč minusu od 50 milijuna kuna, nema mjesta panici. Naime, kaže izvor, važno je znati za nerazmjer između športske i poslovne godine. Hajduk je u obavezi zaključiti poslovnu godinu sa završetkom godine, premda se transferi odvijaju početkom naredne godine. Tako u izvješće za 2010. godinu nisu ušli transferi Ibričića i Strinića, na čemu se utržilo nekih 9 milijuna eura. Kada bi se i to pribrojilo, bili bi na nuli, kaže izvor te navodi primjer Barcelone, koja je također završila prošlu godinu u minusu, i to obilatom.

Stvarali momčad za Europu pa napravili minus od 50 milijuna kuna

Nekih većih transfera u 2010. godini Hajduk nije imao. Stvarala se momčad za Europu, čuvao igrački fond pa se to odrazilo i na završnoj bilanci. Otišlo je 10-ak igrača, ali uglavnom bez odštete. Nešto sitno se ušićarilo tek za odlazak stopera Pandže i vratara Varvodića. 

Što bi tek bilo da Joško Svaguša nije poduzeo sve one mjere štednje, o kojima se toliko govorilo? Zavrnuo je Svagi "špine" gdje god je stigao, skresao plaće pa je opet zabilježio kolosalni minus, na što je Index već upozorio koncem prošle godine kada se tek znalo za polugodišnji gubitak od par desetaka milijuna kuna.

Poslovanje Hajduka tabu tema

Vrijedi napomenuti da se do ovog trenutka nigdje nije mogao dobiti podatak o poslovanju "bilih" u prošloj godini. Splitski HSP nekoliko puta je tražio odgovor od gradskih službi, gradonačelnika Keruma i predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić. Bez uspjeha. I Index je neki dan o stanju u klupskoj blagajni pitao pročelnicu za financije Grada Splita Ljiljanu Vučetić. Ništa nam nije znala kazati.

Hajduk i njegovo poslovanje prava su tabu tema. Vjerojatno ne slučajno, pošto Kerum ne voli da mu se dira u biznis i gledaju računi. Pogotovo kada na čelu Nadzornog odbora sjedi šogor Petroslav Sapunar, glavni i odgovorni za situaciju na Poljudu. Škrti Bračanin koji pazi na svaku kunu, kako mu je splitski gradonačelnik znao često tepati. Što bi tek bilo da nije takav?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.