TRANSFERI

Eksplodirao je, tražilo ga je pola Europe. Jurić ga sad može besplatno izgubiti

Foto: EPA

TRENER Torina Ivan Jurić na konferenciji za medije uoči utakmice posljednjeg, 38. kola talijanskog prvenstva u kojem će igrati protiv Rome, govorio je o svojem napadaču Andrei Belottiju. Talijanu na kraju sezone istječe ugovor, a hrvatski stručnjak poručio je kako će Belotti odluku o nastavku karijere donijeti kroz idućih 48 sati.

Talijanski mediji podsjećaju kako se o Belottijevu odlasku iz Torina govori od 2017. godine kada je zabio 26 golova u Serie A. U klub je, pak, došao 2015., ali nije ga napustio ponajprije zbog 85 milijuna eura visoke otkupne klauzule koju nitko nije aktivirao.

"Ništa ne znamo. Odgovor ćemo dobiti nakon utakmice. Ima našu ponudu, odluka je na njemu. Sve će biti jasno kroz iduća dva dana", objasnio je Jurić o igraču koji je nakon 2017. doživio nekolicinu ozljeda te više nije bio na nekadašnjoj razini, iako je svake sezone zabijao deset i više golova.

Ove je, međutim, na osam pogodaka u 21 nastupu. Inače, zbog načina na koji slavi golove Belotti je poznat pod nadimkom Gallo, odnosno Pijetao. Klub ga nikada nije htio pustiti, a za Italiju je u 42 nastupa zabio 12 golova.

Odlazi i kvalitetni branič?

Jurić je, također, pred medijima govorio o mogućem odlasku brazilskog braniča Bremera. Navodno ga želi nekoliko europskih klubova. "Sigurno nećemo pronaći boljeg. Zaslužuje velik klub", smatra hrvatski trener.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.