NBA

Embiid je u zadnjoj sekundi šutnuo iz svog reketa. Pogledajte što se dalje dogodilo

Foto: screenshot Twitter

SUPERSTAR Philadelphia 76ersa Joel Embiid odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu i pokazao zašto ga smatraju jednim od favorita za nagradu MVP-ja. Sixersi su unatoč tome izgubili od Phoenixa 116:113, ali milimetri su ih dijelili od produžetka.

Nakon što je Furkan Korkmaz pogodio tricu kojom je Philadelphia 2.8 sekundi prije kraja smanjila na 115:113, Chris Paul je trebao potvrditi pobjedu Sunsa s linije slobodnih bacanja. Ostalo je još samo osam desetinki. Paul je pogodio prvo za +3, ali drugo je promašio. Embiid je čisto uhvatio loptu i u jednom je pokretu iz vlastitog reketa bacio prema suprotnom košu.

VIDEO: Arena Sport

Smjer je bio savršen, lopta se od table odbila u obruč i, kad se činilo da je već prošla kroz njega, zakoprcala se i ispala van.

Da je ovaj čudesni šut ušao, nadmašio bi i onu slavnu tricu Dušana Kecmana u zagrebačkoj Areni 2010. godine. Iako je igraču Partizana preostalo i manje vremena (0.6 sekundi), kasna reakcija zapisničkog stola i opijenost igrača Cibone tricom Bojana Bogdanovića koja je prethodila omogućile su Kecmanu da nakon izvođenja lopte iz auta neometano uputi loptu na koš i donese Partizanu spektakularnu pobjedu.

Embiid nije imao luksuz primanja lopte nakon izvođenja iz auta, nego je sve napravio u jednom pokretu, što bi ovu tricu učinilo još čudesnijom.

Kamerunski centar je susret završio s 38 koševa, 17 skokova, četiri asistencije, ukradenom loptom i blokadom, ali i čak osam izgubljenih lopti. U sezoni života bilježi prosjeke od 30.1 koša, 11.3 skoka, 3.2 asistencije i 1.4 blokade, kao i najbolje šuterske postotke karijere.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.