TENIS

Emotivna Dokić govorila o obitelji: Samo 15 sekundi prije nego što se raspadnem

Foto: screenshot Instagram / Jelena Dokić

AUSTRALSKA tenisačica Ashleigh Barty proteklog je vikenda prvi put u karijeri osvojila Wimbledon i učvrstila se na prvome mjestu WTA ljestvice.

Njen je uspjeh na australskoj televiziji komentirala i Jelena Dokić, rođena Osječanka, koja je većim dijelom karijere igrala za Australiju, a četiri godine i za ondašnju SR Jugoslaviju te Srbiju i Crnu Goru.

Dokić ima 38 godina, a zbog bolesti štitnjače imala je velikih problema s težinom i neko je vrijeme težila čak 120 kilograma. Karijeru joj je obilježio turbulentan odnos s ocem Damirom, koji ju je zlostavljao, a od kojeg je pobjegla hrvatskom treneru i dečku Borni Bikiću.

Upravo zbog toga Dokić je istaknula važnost velike podrške roditelja, koju je kroz cijelu karijeru imala Barty.

"Zaista je nevjerojatna, ali samo da kažem nešto prije nego što se tu raspadnem, treba mi samo 15 sekundi. Želim pozdraviti njene roditelje Roberta i Josie jer ljudi stalno podcjenjuju važnost obitelji, o kojoj ona stalno govori. Ja kao netko tko nije imao tu podršku znam koliko je to bitno. Ovo je primjer roditeljima u Australiji i cijelom svijetu kako da odgoje ne samo velikog šampiona nego i sjajno ljudsko biće", rekla je jecajući emotivna Dokić.

Ona je 2002. godine bila četvrta tenisačica svijeta, osvojila je šest WTA turnira, a najveći uspjeh na Grand Slamovima bilo joj je polufinale Wimbledona 2000. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.