Legendarni afrički nogometaš uskače na klupu drugoligaša umjesto svog brata?

Foto: Profimedia

OSVAJAČ FA kupa iz 2013. godine Wigan aktualni je engleski drugoligaš koji je u opasnosti od ispadanja u treći rang. Vodstvo kluba se nakon prve polovice sezone odlučilo zahvaliti dosadašnjem treneru Leamu Richardsonu na dvogodišnjoj suradnji, a engleskim medijima kruže zanimljive informacije o potencijalnom rješenju.

Glavni kandidat za klupu je nekadašnji reprezentativac Obale Bjelokosti Kolo Toure (41) koji je najveće igračke uspjehe ostvario u dresu Arsenala u kojem je 2004. godine bio dio čuvene generacije Invinciblesa. Nakon Arsenala igrao je u Manchester Cityju, Liverpoolu i Celticu, a na početku trenerske karijere je vjerni pratitelj Brendana Rodgersa. 

Yaya poslao odbijenicu, Kolo idući kandidat

Bio je pomoćnik engleskom treneru u Celticu, a trenutno istu dužnost obnaša u Leicesteru koji bi mogao napustiti kako bi u samostalnoj ulozi pokušao spasiti Wigan. Zanimljivo, ponuda drugoligaša navodno je stigla nakon što ih je odbio Toureov dvije godine mlađi brat i legendarni veznjak Yaya. 

Yaya Toure trenutno je trener kadetske ekipe Tottenhama i to radno mjesto još uvijek ne želi napustiti. Yaya je kao igrač osvojio Ligu prvaka s Pepom Guardiolom u Barceloni, a nakon toga je osam godina proveo u Manchester Cityju. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih veznjaka Premier lige svih vremena. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.