Engleski novinari o Perišiću: Proveo je prošli tjedan u avionu, a sad igra

Foto: Profimedia

NEKOLIKO engleskih novinara oduševljeno je zbog toga što je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (33) samo devet dana nakon utakmice za broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru bio u početnom sastavu Spursa na gostovanju kod Brentforda (2:2). Perišić je odigrao svih 90 minuta, a sve je oduševila njegova fizička sprema.

Seb Jenkins, novinar koji pomno prati Tottenham, napisao je na Twitteru: "Veliko poštovanje Ivanu Perišiću što se stavio na raspolaganje za ovu utakmicu. Otišao je do samog kraja Svjetskog prvenstva i još uvijek je dovoljno spreman za nastavak sezone. To je stvarno impresivno."

Pohvale za Perišića

Oliver Young-Myles, novinar Newspapera, piše: "Ivan Perišić u veljači puni 34 godine, bio je šesti po broju odigranih minuta na Svjetskom prvenstvu, proveo je prošli tjedan leteći iz Dohe u Zagreb pa u London i odmah se vratio u momčad Spursa. Tip je stroj."

Sunov novinar Tom Barclay je istaknuo: "Kakav stroj je Ivan Perišić. Vratio se na trening tek u petak nakon što je propustio samo 20 minuta u svih sedam utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu (uključujući i dvije utakmice koje su otišle na jedanaesterce), a danas ponovo počinje utakmicu."