Englezi: Gvardiolovi loši potezi i dalje mogu koštati City

Foto: EPA

MANCHESTER City pobijedio je Brentford 3:1 na gostovanju u 22. kolu Premier lige. Susretom je dominirao Phil Foden, koji je zabio tri gola za mančesterski klub, dok je jedini pogodak za Brentford postigao Neal Maupay. Hrvatski reprezentativni branič Joško Gvardiol (22) odigrao je cijeli susret za City i imao nekoliko odličnih prilika za pogodak, dok je njegov sunarodnjak, veznjak, Mateo Kovačić (29), ušao u 86. minuti. 

U nastavku pogledajte kako su Gvardiolov nastup ocijenili i opisali Goal, Daily Mail, 90min, Manchester World, Manchester Evening News, Eurosport i Sky Sports. Dio engleskih medija smatra kako je odigrao vrlo dobru utakmicu i ističu napredak, dok drugi navode probleme. Očekivano, Foden je dobio najviše ocjene, a slijedi ga Kevin De Bruyne.

Grafika: Sofascore

Goal: Gvardiol konstantno napreduje

Goal je Gvardiolu dao ocjenu 6 uz opis: "Sudjelovao u svim akcijama na bolji ili lošiji način. Bio je gladan gola, ali nedostajali su mu udarac i ključno dodavanje. No, konstantno napreduje."

Daily Mail: Ovo je bila jedna od Gvardiolovih boljih utakmica

Daily Mail je hrvatskom braniču dao 7.5. "Ovo je bila jedna od Gvardiolovih boljih utakmica. Djelovao je sigurno u obrani i radio sve što je potrebno pri odlasku naprijed", stoji u tekstu Daily Maila.

90min: Gvardiol nije djelovao samouvjereno

Portal 90min bio je kritičniji prema Gvardiolu te ga je ocijenio s 5. "Još uvijek traži svoje mjesto u momčadi Cityja. Nije djelovao samouvjereno kada je primao loptu u posljednjoj trećini terena", smatraju.

Manchester World: Gvardiol je mogao bolje reagirati kod gola, ali odigrao je dobru utakmicu

Manchester World je Gvardiolu dao 7. "Kao i nekolicina drugih braniča, mogao je bolje reagirati kod pogotka Brentforda. No, Hrvat je odigrao dobru utakmicu te je tijekom cijelog susreta napadao po lijevoj strani", napisali su.

Manchester Evening News: Gvardiol je napravio puno više dobrih nego loših stvari

Manchester Evening News je na tragu ostalih, pa je Gvardiol po njima zaradio ocjenu 6. "Ponovo je bio dobar u odlascima naprijed, ali nije bio odličan u branjenju. Napravio je puno više dobrih nego loših poteza, ali oni loši i dalje mogu koštati njegovu momčad", opisali su.

Što kažu Eurosport, Sky Sports i Sofascore?

Eurosport i Sky Sports su Gvardiolu dali ocjenu 7, dok je po parametrima Sofascorea dobio visokih 7.7, što znači da su samo petorica igrača Cityja dobila više. Inače, Gvardiolu je ovo bio 26. ovosezonski nastup. U sastav trenera Pepa Guardiole stigao je u ljeto 2023. iz RB Leipziga za 90 milijuna eura. Time je postao najskuplji branič u povijesti.