Englezi na Wembleyju izviždali svog kapetana. Southgate: Ne znam kamo ovo vodi

Foto: Profimedia

ENGLESKA je u prijateljskoj utakmici na Wembleyju pobijedila Australiju 1:0 golom Ollieja Watkinsa. Harry Kane nije nastupio pa je kapetansku traku nosio donedavni veznjak Liverpoola Jordan Henderson, no engleski navijači to nisu dobro prihvatili. Henderson je ispraćen zvižducima kada je pročitano njegovo ime na stadionu te kada je izlazio iz igre u 63. minuti.

Navijači su mu zamjerili odlazak u Saudijsku Arabiju, točnije u Al Ettifaq, gdje zarađuje 40 milijuna eura godišnje. Mnogi ističu kako je bio veliki borac za prava LGBT zajednice i rasnu jednakost, a onda je sve to pogazio odlaskom u Saudijsku Arabiju, čiju je kandidaturu za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2034. javno podržao. Izborniku Garethu Southagateu nije jasan potez navijača.

Southgate: Ne znam kamo ovo vodi

"Ja stvarno ne razumijem. On je nogometaš sa 79 utakmica za Englesku, njegova predanost i ono što je donio reprezentaciji je izuzetno", rekao je engleski izbornik Southgate na konferenciji za medije pa dodao:

"Njegova uloga na terenu i izvan njega je nevjerojatno važna. Uzeo je pod svoje okrilje mlade igrače poput Bellinghama. Uzor je ovoj momčadi u svakom smislu i zaslužio je potporu. Zaista ne znam kamo sve ovo vodi. Nije mi razumno zviždati igraču koji daje srce i dušu za Englesku. Kako će to pomoći njemu ili momčadi?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.