Englezi o Kovačiću: Briljantan! Uvukao je dres u hlačice da bi podsjećao na Rodrija

Foto: Profimedia

MATEO KOVAČIĆ (29) odigrao je svih 90 minuta i postigao krasan pogodak u gostujućoj pobjedi Manchester Cityja protiv Luton Towna (6:2) u osmini finala FA kupa, čime je sastav trenera Pepa Guardiole izborio plasman u četvrtfinale. Apsolutni junak susreta bio je napadač Erling Haaland, koji je postigao pet golova, dok je hrvatski veznjak u 72. minuti sjajnim udarcem iz daljine postavio konačan rezultat. Sve pogotke s utakmice pogledajte ovdje.

Prema Sofascoreu, Haaland je dobio maksimalnu ocjenu 10, Kevin De Bruyne 8.7, Bernardo Silva 8.1, Matheus Nunes 7.6, a Kovačić 7.3. Evo kako je Kovačićev nastup ocijenilo i opisalo nekoliko engleskih medija.

Grafika: Sofascore

Daily Mail: Kovačić je zamijenio Rodrija

Daily Mail je Kovačiću dao ocjenu 6.5 uz opis: "Hrvat je bio pozicioniran dublje u veznom redu i tako je zamijenio Rodrija koji je imao slobodnu noć. Zabio je udarcem s ruba kaznenog prostora u drugom poluvremenu."

Goal: Čuvao je tvrđavu

Goal je Kovačića ocijenio sa 7. "Čuvao je tvrđavu kako bi se Rodri mogao odmoriti. Zabio je najljepši gol večeri", stoji u opisu ovog medija o hrvatskom veznjaku, koji je ove sezone upisao 30 nastupa, dva pogotka i jednu asistenciju.

Manchester Evening News: Dobio je težak zadatak

Kovačić je dobio 8 od Manchester Evening Newsa, a potom i pohvalu: "Preuzeo je težak zadatak, odnosno ulogu Rodrija. Odradio je to vrlo dobro i postigao pogodak."

Manchester World: Briljantan u posjedu

Manchester World mu je također dao 8. "Činilo se da City ostavlja više prostora s Kovačićem u Rodrijevoj ulozi. No u posjedu je bio briljantan i pridonio je fluidnosti u igri. Bivši igrač Chelseaja po navici je napadao protivnika i bio je nagrađen kasnim golom", objavili su.

90min: Uvukao je majicu kako bi podsjećao na Rodrija

Prema portalu 90min, Kovačić je zaslužio ocjenu 8. "Čak je i uvukao majicu u hlačice kako bi podsjećao na Rodrija, ali Hrvat je imao malo prilika oponašati ga u obrani. Postigao je prekrasan gol u vrhunskoj momčadskoj predstavi", napisao je 90min.

Yardbarker: Pokazao je da može uskočiti umjesto Rodrija

Yardbarker mu je isto dao 8: "Kovačić je čudesnim udarcem postigao Cityjev šesti gol. Pokazao je da može uskočiti umjesto Rodrija kada je potrebno. Izvanredno je prolazio kroz sredinu i držao posjed." 

Cityxtra: Zabio je fantastičan gol

Cityxtra, navijački portal mančesterskog kluba, dao je Kovačiću 8.5. "Tražio je loptu na polovici Cityja i postigao fantastičan gol", naveli su. Dodajmo da je Eurosport Kovačića ocijenio s 8.