Englezi odabrali Borjana za drugog najgoreg igrača SP-a. Ovako izgleda prvih 11

DOK se čeka službena objava FIFA-e tko je upao u najboljih 11 netom završenog SP-a u Kataru, brojni portali se igraju najboljim i najgorim momčadima turnira. Tako je engleski Whoscored.com objavio postavu s 11 najgorih igrača Mundijala. Kriterij su bile prosječne ocjene igrača spomenutog portala. Najviše igrača u ovoj ekipi ima Katar, čak njih četiri, dok Srbija ima dvojicu - stopera Miloša Veljkovića i veznjaka Sašu Lukića. 

Borjan najgori golman

Veljković je s ocjenom 5.97 četvrti najgori igrač SP-a, a Lukić s 5.99 šesti najgori. Najgori golman turnira je Milan Borjan koji je u dresu Kanade imao prosječnu ocjenu 5.88, a uz Veljkovića najgori defenzivci su Kostarikanac Oscar Duarte (5.96) i Kataranin Boualem Khoukhi (6.01).

Khoukijevi sunarodnjaci Hassan Al-Haydos (6.13) i Homam Ahmed (6.17) prave društvu Lukiću u veznom redu zajedno s Velšaninom Aaronom Ramseyjem (5.97), a najbolji među najgorih 11 je bio desni bočni Kanade Alistair Johnston (6.20).

Nizozemac Steven Bergwijn (6.09) je bio među najgorim napadačima, a uvjerljivo najgori nogometaš turnira bio je napadač Katara Almoez Ali s prosječnom ocjenom 5.82.