Epilog Arene Ice Fever: Medvjede pratilo 106 tisuća navijača, u organizaciju potrošeno 3,7 milijuna kuna

JUČERAŠNJOM utakmicom Medveščaka i Linza završio je veliki hokejski spektakl u Zagrebu -Arena Ice Fever 2012. Hokejska groznica tresla je Zagreb od 2. do 24. siječnja, a Medvjedi su odigrali sedam utakmica od čega su izgubili tri – protiv Villacha, Linza i Albe.

Gojanović: Hvala navijačima, bez njih sve ovo ne bi bilo moguće

Ukupni troškovi ovog spektakla procijenjeni su na 3.770.000 kuna, a događaj je financiran klupskim sezonskim budžetom, generalnim pokroviteljstvom PAN-a, prodajom ulaznica i marketinškim aktivnostima.

Ostvarenim prihodima i ostvarenim planiranim financijskim dobitkom Klub će uspjeti pokriti sve troškove događaja, namiriti predviđene troškove mjesečnog poslovanja samog kluba, a dio ostvarenog dobitka bit će uložen i u organizaciju događaja Šalata Winter Classic 2012 koji će se održati od 3. do 5. veljače na klizalištu Šalata.

''Klub je ostvario zacrtane sportske, organizacije i financijske planove vezane uz sam događaj u Areni. Zadovoljni smo realizacijom projekta, okrećemo se prema utakmicama na Šalati ali i prema budućim utakmicama u gostima. Još jednom se želim zahvaliti svim navijačima koji su kupili ulaznicu za ovaj događaj jer bez njih hokej u Areni doista ne bi bio moguć," izjavio je predsjednik kluba Damir Gojanović.

106 tisuća navijača bodrilo Medvjede u Areni

Što se tiče rekorda, Medvjedi su zabili 500. gol u EBEL ligi na utakmici protiv Villacha, a srušili su i rekord iz 1945. godine. Naime, Medvjedi su postigli u 69 sekundi četiri gola na utakmici protiv Salzburga čime je srušen rekord Boston Bruinsa, koji su zabili četiri gola u 80 sekundi.

Postavljanje leda predstavljalo je pravi izazov. 57.6 x 29 m dimenzije su leda na kojima su hokejaši klizali, a 28 radnika četiri dana je postavljalo isti. Troškovi postavljanja, održavanja, montaže i demontaže, koja će trajati dva dana, koštali su 1.4 milijuna kuna.

Oko 106 tisuća navijača pratilo je utakmice Medveščaka u Areni, od čega ih je oko 1700 bilo iz Slovenije, Austrije i Mađarske.

Društvene mreže Medvjeda vodili studenti, navijači popili 98 tisuća čaša piva

Arena Ice Fever je privukla puno pažnje kako domaćih tako i stranih medija. Za događaj je bilo akreditirano 37 medijskih redakcija iz Hrvatske, a čak 25 iz inozemstva. 22 televizijske kamere i 3 radio postaje prenosile su utakmice uživo iz Zagreba.

Navijači su popili 98 tisuća čaša piva od pola litre, a za zanimljiv je podatak da kada bi čaše poslagali jednu do druge da bi se protegnule u liniji od 9.3 kilometra, što je za usporedbu odaljenost od Arene Zagreb do Maksimirskog stadiona.

Napomenimo još kako je Medveščak omogućio studentima s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu odličnu praksu. Naime, 12 studenata sa smjera Novi mediji vodilo je službene društvene stranice Medvjeda tijekom Arena Ice Fevera.

"Trebat će neko vrijeme da definiramo stvarne troškove samog događaja jer još je uvijek led u Areni, no svi prihodi i rashodi učinjeni su u onim granicama kako je to i predviđeno kod planiranja projekta. Ostvarena je i planirana financijska dobit kojoj ćemo pokriti klupske potrebe za siječanj i dio veljače i od koje ćemo financirati utakmice na Šalati", zaključio je Gojanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.