KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

ESPN: Čeka nas najdramatičniji baraž u povijesti. Ronaldo bi mogao u Skoplje

Foto: EPA

KVALIFIKACIJE za SP 2022. u Kataru su završene za ovu godinu i nastavak borbe za plasman na smotru najboljih reprezentacija svijeta nastavit će se krajem siječnja sljedeće. Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama neće biti, ona je u drami posljednjeg kola protiv Rusije izborila direktan plasman na turnir, a one reprezentacije koje to nisu napravile očekuje najdramatičniji baraž u povijesti.

Navodi to ESPN najavljujući borbu dvanaest momčadi za tri preostale pozicije. Europu će u Kataru predstavljati 13 momčadi, a deset ih je to već osiguralo osvajanjem svojih kvalifikacijskih grupa. Uz Hrvatsku su svoj posao zgotovile i Danska, Njemačka, Francuska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Nizozemska i Švicarska.

Dvanaest momčadi, tri mjesta

Preostala tri mjesta popunit će se nakon nikada težih i jačih dodatnih utakmica u kojima će sudjelovati deset drugoplasiranih reprezentacija iz tek završenih kvalifikacija te dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija. "Ovaj format donosi još više drame i tenzija, što je sjajno ako ste neutralni, a manje ako ste zemlja uključena u baraž", navodi ESPN, najavljujući ono što slijedi.

"U osnovi imamo tri Final four turnira s po jednom utakmicom u polufinalu i finale. Šest postavljenih momčadi (Portugal, Škotska, Italija, Rusija, Švedska i Wales) igrat će polufinale kod kuće protiv šest nepostavljenih (Turska, Poljska, Makedonija, Ukrajina, Austrija i Češka). Sve je u potpunosti otvoreno: Portugal Cristiana Ronalda možda će morati pobijediti Makedoniju u Skoplju da bi otišao na Svjetsko prvenstvo".

Nema više "parkiranja autobusa"

"Prolazak dalje kroz dvije utakmice možda za neke zvuči poštenije, ali nema sumnje da je ovaj format u kojem se kroz 90 minuta odlučuje o svemu pobuđuje više interesa. Nema više toga da gostujuća momčad parkira autobus i nada se da će uhvatiti 0:0 (i, jasno, nema više pravila o golu u gostima)", zaključuje ESPN.

Ždrijeb parova baraža bit će obavljen 26. studenoga, a utakmice se igraju 24/25. i 28/29. ožujka. Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenoga do 18. prosinca sljedeće godine, a kako će izgledati njegove skupine znat će se nakon ždrijeba 1. travnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.