NBA LIGA

ESPN: Jokić je sedmi košarkaš svijeta, LeBron više nije najbolji

Foto: Getty Images / Guliver Image

AMERIČKI ESPN nastavio je objavljivati svoju rang-listu najboljih NBA igrača, koju tradicionalno slaže uoči svake sezone, a na njoj je srpskog centra Nikolu Jokića postavio na visoko sedmo mjesto.

O ESPN-ovoj ovogodišnjoj listi već smo pisali nakon što je objavljen poredak između 51. i 100., odnosno 31. i 50. pozicije, gdje smo otkrili da je Bojan Bogdanović 48., a Dario Šarić ispao je iz Top 100 nakon što je uoči prošle sezone bio na vrlo dobrom 54. mjestu.

Osim Jokića, od igrača iz naše regije izuzetno visoko kotira Luka Dončić, slovenski vunderkind i aktualni rookie godine, kojeg je ugledni američki medij svrstao na 16. mjesto.

Tko je prvi, Giannis ili Kawhi?

Još nije objavljen samo poredak prve dvojice, odnosno je li na prvome mjestu MVP finala Kawhi Leonard ili MVP regularnog dijela sezone Giannis Antetokounmpo. U svakom slučaju, jasno je da prvi put od 2011., otkad ESPN objavljuje ovu rang-listu, najbolji košarkaš svijeta nije LeBron James.

Razlog tome su činjenice da je prošle sezone prvi put u karijeri doživio ozbiljniju ozljedu, što pokazuje da su Kralja ipak počele dostizati godine, da je nakon 14 godina propustio doigravanje te da se posljednjih godina ionako u regularnom dijelu sezone ne zamara obranom kako bi bio svježiji za play-off, u kojem se ovaj put nije ni stigao pokazati.

Ako pripazi na kilažu, Dončić može postati MVP

Za Dončića ESPN piše kako je najveće pitanje u kakvom će fizičkom stanju započeti sezonu. Podsjeća da je u NBA lani stigao s viškom kilograma, što ga nije spriječilo da postane rookie godine, te prognozira da će, bude li vodio računa o tijelu, brzo ući u krug kandidata za najkorisnijeg igrača.

U objašnjenju Jokićeva renkinga autor se pita samo može li Srbin napraviti korak s razine superstara do MVP-ja. "Čini suigrače boljima, koristeći odličan pregled igre i osjećaj za vođenje napada Nuggetsa s visokog posta. Ali da bi Nuggetsi konkurirali za naslov, Jokić mora imati agresivniji mentalni sklop i podignuti svoju igru na konačnu razinu. O tome će ovisiti hoće li Denver imati realnu šansu za krunu", piše ESPN.

Nova NBA sezona počinje 22. listopada, a već prvog dana na rasporedu je spektakularna "bitka za LA" između Lakersa i Clippersa, dviju momčadi koje većina vidi glavnim kandidatima za naslov.

ESPN Top 100:

3. LeBron James (LA Lakers)
4. James Harden (Houston)

5. Anthony Davis (LA Lakers)
6. Stephen Curry (Golden State)
7. Nikola Jokić (Denver)
8. Joel Embiid (Philadelphia)
9. Damian Lillard (Portland)
10. Paul George (LA Clippers)
...
16. Luka Dončić (Dallas)
40. Nikola Vučević (Orlando)
48. Bojan Bogdanović (Utah)
74. Bogdan Bogdanović (Sacramento)
83. Jusuf Nurkić (Portland)
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.