Europska košarka se nakon pet godina vraća u Zagreb

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

KOŠARKAŠKI Klub Dinamo Zagreb najavio je svoju prvu europsku utakmicu u povijesti kluba, koja će se održati u srijedu, 24. rujna 2024., u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 19:30. Dinamo je u ždrijebu kvalifikacija za FIBA Europe Cup, održanom u Münchenu, izvukao francuskog predstavnika JDA Dijon. 

Ova utakmica predstavlja povratak europske košarke u Zagreb nakon pet godina naglašavajući važnost ovog događaja ne samo za KK Dinamo već i za cijeli grad. Ulazak u FIBA Europe Cup plod je predanog rada i strasti svih članova kluba – od igrača i trenerskog tima do uprave i vjernih navijača, navode iz kluba. Također, očekuju rasprodanu dvoranu i fantastičnu atmosferu koja će  igračima pružiti dodatnu energiju na terenu. 

JDA Dijon dolazi kao jedan od najjačih protivnika u ovim kvalifikacijama. Francuski klub s bogatom tradicijom i brojnim uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni redovito sudjeluje u LNB Pro A te europskim natjecanjima, kao što su FIBA Europe Cup i Champions League. U prošloj sezoni osvojili su francuski kup, čime su osigurali nastup u europskim natjecanjima i pokazali svoju snagu i kvalitetu.

"Očekujemo pravi spektakl"

Kapetan momčadi Hrvoje Garafolić naglasio je izazov koji utakmica donosi: "Prvu utakmicu sezone igramo protiv iznimno snažnog protivnika u europskim kvalifikacijama – francuskog Dijona, jedne od najjačih ekipa ne samo u ovom krugu, već vjerojatno i u cijelom natjecanju. Kvalitetom su na razini naših 'abaligaša', što ih čini izuzetno zahtjevnim suparnikom.

Smatram da je naša ekipa odlično posložena, s puno potencijala, no pred nama je još puno posla. Nadam se da će publika prepoznati kvalitetu protivnika i važnost ove utakmice, te da ćemo imati snažnu podršku s tribina, što nam zaista puno znači.“

Novi trener Dinama Vanja Miljković također je podijelio svoja očekivanja: "Želimo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu, i upravo s tim ciljem planiramo treninge i pažljivo biramo protivnike tijekom pripremnog perioda.

Mogu reći da su igrači izvrsno odgovorili na sve zahtjeve, a zadovoljni smo napretkom koji ostvarujemo iz dana u dan. Veliki interes publike za ovaj susret u Zagrebu dodatno nas motivira, a uz podršku naših vjernih navijača, očekujemo pravi košarkaški spektakl u Draženovom domu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.