Europski timovi upisali prve pobjede treći dan natjecanja na LoL World Championshipu

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Treći dan natjecanja u grupnoj fazi League of Legends World Championshipa napokon je donio dobre stvari za europske timove. G2 Esports i Misfits su upisali pobjede. Amerikanci su iznenadili svoje kineske protivnike u oba meča, a Royal Never Give Up i SK Telecom T1 ostali su neporaženi. 

>>Korejci nedodirljivi na otvaranju svjetskog prvenstva u League of Legendsu

>>Rekklesova pogreška i preokret SKT T1 obilježili drugi dan prvenstva

Na početku dana Team SoloMid uvjerljivo je slavio protiv kineskog Team WE i tako ostao neporažen. Izgleda da američki prvak napokon ima kapacitet za dobar rezultat na World Championshipu, a na ruku im ide i povoljna skupina. TSM je vodio većinu meča da i u svakom segmentu djelovao kao bolja ekipa. Sutra će igrati protiv Misfitsa koja je danas iznenadio EDward Gaming i pokazao da zaslužuje mjesto na turniru.
 
Mnogi nisu znali u kakvoj formi dolazi Misfits na završnicu svjetskog prvenstva. U prvom meču uvjerljivo ih je porazio Team WE i mnogi su već tada otpisali Misfits. Međutim, danas su protiv Flash Wolvesa pokazali i svoje drugo lice, ono koje ih je po prvi puta dovelo na World Championship. Flash Wolves bio je potpuno nemoćan toko cijelog meča da bi Misfits na kraju slavio s 12-0 u killovima i tako upisao svoju prvu pobjedu. 
 

 
Dan se nastavio s europskim timovima te je idući na pozornicu izašao G2 Esports s našim Lukom "PerkZom" Perkovićem, protivnik je bio turski prvak 1907 Fenerbahče. G2 Esports je odigrao maestralnu partiju i upisao svoju prvu pobjedu te vratio malo nade svojim navijačima. To je ujedno drugi meč dana u kojem jedan tim nije skupio niti jedan kill. 
 
>>PerkZ i G2 Esports odličnom igrom osigurali prvu pobjedu na LoL World Championshipu
 
Jedan od zanimljivijih mečeva dana trebao je biti onaj između Samsung Galaxya i Royal Never Give Up, koji su u skupini C s G2 Esportsom. U tom meču smo također gledali samo jedan tim, a to je na iznenađenje mnogih bio kineski Royal Never Give Up. Kinezi su iskoristili pohlepan stil igre koji preferira Samsung Galaxy te ih klinički cijepili kontrom. U meču od svega 27 minuta Royal Never Give Up je pregazio Samsung koji je treći tim koji nije upisao niti jedan kill. Moglo se predvidjeti kako će Royal Never Give Up pokušati cijepiti tromi Samsung i bilo je više nego uspješno. Royal Never Give Up predvodi skupinu s tri pobjede, iza njega su Samsug i G2 Esports s pobjedom i porazom. 
 
SK Telecom T1 je nastavio svoj pobjednički niz svladavši ahq e-Sports Club. Iako je ahq e-sports prepoznao slabosti protivničke ekipe, opet nije bilo lijeka za Fakera i društvo. Ponajbolji igrač svijeta ponovo je pokazao da može igrati veliki broj heroja i da je svaki od njih prijetnja. Za ovaj meč je iz svog asortimana izvukao Fizza, koji je na početku imao problema, ali je blistao u kasnijim fazama meča. SKT T1 je i dalje neporažen na prvenstvu, ali ako žele osvojiti i četvrtu titulu svjetskih prvaka morat će igrati puno čišće, pogotovo u ranijim fazama meča. 
 

 
Treći dan su zaključili Cloud9 i kineski prvak EDward Gaming. Podsjetimo, Cloud9 je mjesto na prvenstvu izborio kroz play-in fazu, a na samom prvenstvu djeluju odlično. Amerikanci su nadigrali EDward Gaming u ranoj fazi meča i stvorili prednost, s kojom su kasnije uspjeli zatvoriti meč. Malo koja ekipa na svijetu ima bolji early game od EDward Gaminga, a Cloud9 je pokazao da je u najmanju ruku tu negdje, ako ne i bolji. 
 
Screenshot: YouTube
 
U posljednjem danu prve faze natjecanja po skupinama očekuje nas nekoliko ključnih mečeva. Team SoloMid tražit će svoju treću pobjedu protiv Misfitsa, a Fnatic spas protiv Longzhu Gaminga. Dan će završiti izrazito zanimljivim mečom između G2 Esportsa i Royal Never Give Up, dva tima koja igraju potpuno različite stilove. Uspije li  G2 Esports iznenaditi Kineze situacija u skupini C bit će vrlo interesantna. 
 
U dosadašnjem dijelu natjecanja po broju pobjeda prevladavaju korejski timovi sa šest, na drugom mjestu su američki s četiri, potom slijede Kinezi s tri i na začelju su oni europski sa svega dvije pobjede. Naravno, nisu svi timovi odigrali jednak broj mečeva, ali ipak se vidi određeni trend koji pokazuje da je američki LCS napokon konkurentan na međunarodnoj sceni. Hoće li se tako i nastaviti, saznat ćemo sutra kada završava prva faza. 
 
Screenshot: YouTube

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.