Evo kad i gdje će Hrvatska igrati za zlato u Ligi nacija

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Španjolske svladali su u polufinalu Lige nacija u nizozemskog gradu Enschedeu Italiju s 2:1 (1:1) te će u nedjelju igrati protiv Hrvatske u velikom finalu. Golove za Španjolce zabili su Yeremi Pino (3) i Joselu (89), a za Talijane Ciro Immobile (11, pen). Španjolci su u mediteranskom obračunu zasluženo svladali Talijane, a sveopći dojam jest da su Španjolci daleko više željeli finale Lige nacija od Italije.

Hrvatska se ranije plasirala u finale Lige nacija. Nakon produžetaka u Rotterdamu je pobijedila Nizozemsku 4:2. Vodili su Nizozemci nakon prvog poluvremena golom Donyella Malena, no Andrej Kramarić i Mario Pašalić donijeli su preokret u drugom dijelu. Ipak, u 96. minuti Noa Lang odveo je utakmicu u produžetke.

Ondje je hrvatski junak bio Bruno Petković. Prvo je zabio fantastičan pogodak za novo hrvatsko vodstvo, a onda je izborio jedanaesterac iz kojeg je Luka Modrić potvrdio pobjedu i plasman u finale, gdje će protivnik Hrvatskoj biti Španjolska. 

Posljednji okršaj je bila drama

U nedjelju u 15 sati će za broncu igrati u Enschedeu Nizozemska i Italija, a u 20:45 u finalu u Rotterdamu Hrvatska i Španjolska. Posljednji susret Hrvatske i Španjolske ponudio je jednu od najvećih drama na Euru 2020.

Španjolska je prošla s ukupnih 5:3 nakon produžetaka, a utakmica je bila puna preokreta. Prvo je Hrvatska povela autogolom Pedrija pa su Pablo Sarabia, Cesar Azpilicueta i Ferran Torres odveli Španjolsku na velikih 3:1.

Kad se činilo da je sve gotovo, Mislav Oršić u 85. i Mario Pašalić u 92. minuti su golovima donijeli produžetak. Ipak, tamo su Španjolci bili koncentriraniji pa su golovima Alvara Morate i Mikela Oyarzabala izbacili Hrvatsku s Eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.