Evo kada će hrvatska reprezentacija igrati iduću utakmicu nakon ispadanja s Eura

Foto: EPA

HRVATSKI nogometaši u srijedu su se vratili s Europskog prvenstva u Njemačkoj. Momčad izbornika Zlatka Dalića u skupini B izgubila je od Španjolske (0:3), remizirala s Albanijom (2:2) i u dramatičnoj završnici odigrala neriješeno (1:1) s braniteljem naslova Italijom, a zatim ispala s turnira kao jedna od dvije najlošije trećeplasirane reprezentacije.

Pauza do novog okupljanja neće biti duga. Hrvatsku 5. rujna čeka gostovanje u Portugalu u sklopu skupine 1 Lige A Lige nacija, dok će tri dana kasnije ugostiti Poljsku na osječkoj Opus Areni. Ostatak rasporeda Lige nacija, u kojoj je Hrvatska zadnji put osvojila drugo mjesto nakon poraza od Španjolske na penale, pogledajte ispod.

Raspored skupine 1 A Lige nacija:

1. kolo (5. rujna, četvrtak, 20:45)
Portugal - Hrvatska

Škotska - Poljska

2. kolo (8. rujna, nedjelja, 20:45)
Hrvatska - Poljska (Opus Arena, Osijek)
Portugal - Škotska

3. kolo (12. listopada, subota)
Hrvatska - Škotska (18:00, Stadion Maksimir, Zagreb)
Poljska - Portugal (20:45)

4. kolo (15. listopada, utorak, 20:45)
Poljska - Hrvatska
Škotska - Portugal

5. kolo (15. studenoga, petak, 20:45)
Portugal - Poljska
Škotska - Hrvatska

6. kolo (18. studenoga, ponedjeljak, 20:45)
Hrvatska - Portugal (Poljud, Split)
Poljska - Škotska

Svjetsko prvenstvo 2026. bit će iduće veliko reprezentativno natjecanje

Prvo iduće veliko natjecanje bit će Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Kvalifikacije za veliki turnir igrat će se po novom formatu i u dvije faze. Prva podrazumijeva 12 skupina s po četiri ili pet reprezentacija koje će igrati domaće i gostujuće utakmice.

Pobjednici skupina plasirat će se direktno na Svjetsko prvenstvo, dok će 12 drugoplasiranih ići u doigravanje, a njima će se priključiti i četiri reprezentacije iz Lige nacija. Ždrijeb kvalifikacijskih skupina održat će se u prosincu 2024. godine, a prve utakmice odigrat će se u ožujku 2025. godine.

Dalić je u velikom intervjuu za HRT poručio da planira ostati izbornik unatoč lošem rezultatu na Euru. No, upitno je tko će od najiskusnijih igrača, poput Luke Modrića (38) i Ivana Perišića (35), biti u krugu reprezentacije u narednim mjesecima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.