Evo koliko je Dinamo zaradio plasmanom u Ligu prvaka

Foto: EPA

DINAMO je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve te s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak će u sutrašnjem ždrijebu doznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja.

Ova pobjeda Dinamu je donijela mjesto u glavnoj fazi Lige prvaka i nevjerojatno bogatstvo, koje ukupno iznosi čudesna 34 milijuna eura. Liga prvaka od ove se godine igra u novom, ligaškom formatu, dakle ne više po skupinama kao prijašnjih sezona.

Dinamo može zaraditi i više od 34 milijuna eura

Dio novčane nagrade Dinamu je bio zajamčen nastupom u play-offu - za sudjelovanje u ovoj fazi natjecanja obje ekipe dobivaju 4.29 milijuna eura. No Dinamo će za prolaz od UEFA-e dobiti još 18.6 milijuna eura. Uz to, na temelju klupskog rankinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela marketinga, može računati na još najmanje 10 milijuna eura.

Sve i da u Ligi prvaka Dinamo zauzme posljednje, 36. mjesto, dobit će još milijun eura. Tako će od Lige prvaka zaraditi najmanje oko 34 milijuna eura. Napominjemo da je ovaj iznos Dinamu zajamčen čak i ako ne osvoji ni bod u Ligi prvaka. Svakim tamo uzetim bodom zarada mu raste za 700 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.