EURO 2020

Zabio je i Hrvatskoj, no znate li tko je omiljena žrtva Ronalda u portugalskom dresu?

Foto: EPA

CRISTIANO Ronaldo je u srijedu dvaput bio precizan s bijele točke te je svojim golovima omogućio Portugalu da remizira s Francuskom (2:2) i izbori osminu finala Europskog prvenstva. Tim je golovima portugalski napadač stigao do brojke od 109 golova za reprezentaciju i izjednačio se s Alijem Daeijem, legendarnim iranskim napadačem koji je do jučer sam držao rekord po broju golova za nacionalnu momčad.

Bivši napadač Bayerna je u periodu od 1993. do 2006. u 149 nastupa za Iran zabio 109 golova, a Ronaldo ga je dostigao u svojoj 178. utakmici za izabranu vrstu.

Ronaldo je brojku od 109 golova izgradio i u utakmicama protiv Hrvatske. Nastupio je u njih četiri te je uz dvije asistencije jednom bio i strijelac. Bilo je to u prijateljskom ogledu igranom 2013. kad je zabio jedini gol na utakmici.

Najviše je puta svojim golovima kažnjavao švedski i litavski sastav. Svakom od njih zabio je sedam golova, s time da je Litavcima jednom zabio četiri u jednoj i tri u drugoj utakmici. Listu njegovih najvećih žrtava nastavljaju Andora, kojoj je zabio šest golova, a potom i Luksemburg, Latvija i Armenija, protiv kojih je slavio pet pogodaka. Po četiri gola zabio je Nizozemcima, Estoncima, Mađarima i reprezentaciji Farskih otoka.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.