Evo protiv koga bi Dinamo mogao igrati u nokaut-fazi Konferencijske lige

Foto: Profimedia

DINAMO je korak do prolaska skupine u Konferencijskoj ligi. Hrvatski prvak jučer je skočio na drugo mjesto nakon pobjede u Kazahstanu protiv Astane i poraza Ballkanija od Plzena. 

Zagrebački klub u zadnje kolo ulazi s dva boda prednosti ispred prvaka Kosova. Budući da se u zadnjem kolu na Maksimiru sastaju upravo Dinamo i Ballkani, hrvatski predstavnik će proći dalje ako ne izgubi. U slučaju poraza, Dinamo bi ispao jer bi ostao na šest bodova, a Ballkani bi grupnu fazu završio sa sedam bodova. 

Prvo mjesto vodi izravno u osminu finala, a Dinamo kao drugoplasirani može u šesnaestinu finala trećeg po snazi europskog natjecanja. Tamo bi išao na nekog od trećeplasiranih klubova iz grupne faze Europa lige.

Dinamo je ukupno ove sezone od Europe dobio 5.4 milijuna eura. Drugim osvojenim mjestom Dinamo bi zaradio još 630 tisuća eura. Prolazak u osminu finala UEFA nagrađuje sa 600 tisuća eura, u četvrtfinale s dodatnih milijun eura, ulazak u polufinale s dva, u finale s tri, a osvajanje nosi dodatna dva milijuna eura.

Dinamovi potencijalni suparnici su:

- iz skupine A Olympiacos ili TSC Bačka Topola. Olympiacos će biti treći ako u zadnjem kolu ne izgubi pred svojim navijačima od srpskog predstavnika.

- iz skupine B AEK ili Ajax. AEK će biti ako ne izgubi na gostovanju kod Ajaxa.

- iz skupine C mogu sva četiri kluba završiti na trećem mjestu. Betis ima devet bodova, Rangers osam, Sparta sedam, a ciparski Aris četiri. U zadnjem kolu igraju Betis - Rangers i Aris - Sparta. Najveće šanse za treće mjesto daju se Sparti. 

- iz skupine D Sturm ili Rakow, oba kluba imaju po četiri boda, a Sturm ima za jedan gol bolju gol-razliku pa bi završio treći u slučaju dva remija u zadnjem kolu kada Sturm gostuje Sportingu, a Rakow dočekuje Atalantu. 

- iz skupine E belgijski Union ili LASK. Union ima dva boda više, ali dočekuje Liverpool, dok LASK igra protiv Toulousea. 

- iz skupine F Panathinaikos ili Maccabi Haifa. Panathinaikos će završiti treći ako ne izgubi protiv Maccabija. 

- iz skupine G Servette.

- iz skupine H Qarabag ili Molde. Oba kluba imaju po sedam bodova, ali Qarabag je u boljoj situaciji jer dočekuje otpisani Hacken, dok Molde gostuje Bayeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.