KORONAVIRUS U SPORTU

Evo tko se sve već vraća sportu iako vlada korona. Hrvatski rukometaši danas igrali

Foto: EPA (grafika Index)

KORONAVIRUS je zaustavio svijet sporta. Skoro svi profesionalni klubovi zaustavili su aktivnosti, a sportaši provode vrijeme u svojim kućama u samoizolaciji.

No ipak nisu svi na oprezu. Nevjerojatno zvuči vijest da je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis naredio svojim igračima da moraju doći na trening i početi trenirati, a dovoljno je reći da Italija ima 45 tisuća zaraženih i najpogođenija je zemlja koronavirusom.

Čelnici Serie A preporučili su klubovima da zaustave aktivnosti do početka travnja, no Napoli će prekršiti preporuku. Možda reagira Italija i zabrani momčadi da trenira.

Igračima i treneru Gennaru Gattusu naređeno je da se u srijedu 25. ožujka pojave na treningu. U Napulju je jučer bilo 416 zaraženih osoba, duplo više nego trenutno u Hrvatskoj.

VIDEO Gattusov prvi trening u Napoliju:

Napoli nije jedini u Europi

Igrači Aston Ville također se u srijedu moraju pojaviti u trening-centru, otkrio je nogometaš Ville Anwar El Ghazi.

"Treninzi su otkazani do sljedeće srijede, a onda ćemo početi raditi u malim grupama, a do tada moramo biti u kućama. Jako je čudan osjećaj. Najčudnije od svega je što tek sada shvaćam da ne poznajem život izvan nogometa", izjavio je igrač engleskog kluba.

Rukometaši Meškov Bresta danas su igrali

Meškov Brest, klub koji se natječe i u regionalnoj SEHA ligi sa Zagrebom i Nexeom, danas je nastavio igrati utakmice u bjeloruskom prvenstvu. Meškov je pobijedio Gomel 49:34, a za Meškov brani hrvatski golman Ivan Pešić, a u Brestu je i Sandro Obranović.

Bjelorusi su normalno nastavili s odigravanjem nogometnog prvenstva, i to pred navijačima. Nezamislivo za trenutno stanje, no kod njih vrijede neka druga pravila.

Osim Bjelorusa na teren će se ovoga vikenda vratiti i sportaši u Australiji, Palestini, Burkini Faso i Rusiji. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.