Evo tko vodi Argentinu: Izbornik usred drame pita Messija može li uvesti Aguera

Screenshot

DESET minuta prije kraja zadnje utakmice skupine protiv Nigerije, Argentina, aktualni viceprvak svijeta, bila je u opasnosti od ispadanja sa SP-a. Rezultat je bio 1:1, što je značilo da se u osmini finala otprije sigurnoj Hrvatskoj pridružuje Nigerija.

Izbornik Jorge Sampaoli, pod kojim je Argentina razbijena i blijeda, kao što je bila i pod dva njegova prethodnika u zadnje tri godine, potpuno je bezidejan i uspaničen.

Par dana ranije, nakon sramotne predstave protiv Hrvatske u kojoj je postavljanjem igre koja paše protivniku i izostankom pravih reakcija bio glavni krivac za debakl (0:3) i dolazak na rub ispadanja sa SP-a, igrači su od vodstva saveza zatražili da oni sastave momčad za utakmicu odluke.

To su i napravili, za Nigeriju je promijenjena taktika, pola momčadi i njena kičma. Messi je odmah proigrao, samim tim i Argentina. Nije to bilo bajno, ali dovoljno za vodstvo 1:0 na poluvremenu.

Da je Sampaoli samo formalno izbornik, vidjelo se u pauzi između dva dijela. Vratio se na klupu sam nakon samo desetak minuta, a igrači su ostali u hodniku s Messijem koji im je davao instrukcije i motivirao ih.


 

Ali u drugom dijelu bila je to ona loša stara Argentina. Messi opet nije imao s kim, Nigerija je izjednačila, a još jednom argentinskom kaosu pridonio je Sampaoli. 

Iskoristio je bezvlašće da izvrši dvije nelogične zamjene. Pavon i Meza su ušli, a na klupi su ostali Aguero, Dybala i Lo Celso, igrači koji su mogli napraviti razliku u igri i opasnost pred golom.

I tako se vraćamo na 80. minutu. Uspaničeni Sampaoli zna da mu vrijeme curi i da mu je bolje da se ne vraća u Argentinu ako reprezentacija ne pobijedi, a ima pravo na još samo jednu zamjenu.

Zato izvan sebe zove Messija i glasno ga pita: "Lo pongo al Kun?", što znači: "Da uvodim Kuna (Aguera)?"

Ova snimka sramote potpuno pogubljenog argentinskog "izbornika" odmah je obišla svijet, a Sampaoli koji uspaničeno traži blagoslov od Messija da napravi ono što je izbornikov posao i obaveza, još jednom je predmet sprdnje na društvenim mrežama.

Očito je dobio dozvolu pa je odmah zatim napadač zamijenio braniča Tagliafica.

Argentina je na kraju uspjela zabiti gol spasa i provući se kroz skupinu, ali jasno je da Sampaoliju nema spasa čim prvenstvo završi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.