LIGE PETICE

Evra: Tko je taj Rangnick? Je li on uopće trener? Što je osvojio?

Screenshot: Twitter

PATRICE EVRA, legenda Manchester Uniteda i jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti tog kluba, ogorčeno je dočekao novog trenera Uniteda.

Ralf Rangnick (63), hvaljeni njemački stručnjak, preuzima momčad kao trener do kraja sezone, nakon čega postaje posebni savjetnik u klubu, koji će usko surađivati s budućim menadžerom. Vodstvo kluba dovelo je Rangnicka kako bi spasio sezonu, u čijoj je drugoj trećini United tek sedmi u prvenstvu. Od zone Lige prvaka udaljen je tri, a od vodećeg Chelseaja čak 12 bodova.

Evra se gnuša "oca gegenpressinga" i njegovog ubijanja Manchesterove DNA

Rangnick dolazi u United s reputacijom "oca gegenpressinga", a United želi da takva filozofija igre postane ona po kojoj će momčad biti poznata te će nasljednika Rangnicku tražiti među trenerima sličnog razmišljanja. Evra je zabrinut što će dolazak Rangnicka značiti udaljavanje Uniteda od stila igre koji ga je proslavio i donio mu brojne trofeje.

"United ima svoju DNA, način na koji igra, i sada će doći taj tip i reći da više ne igramo tako. Manchester United je svojim načinom igrao tolike godine i sada će doći neki lik i sve to promijeniti. To me jako frustrira", rekao je Evra i nastavio "rant" protiv Rangnicka u studiju Amazon Primea nakon utakmice United - Arsenal (3:2) dok su pored njega sjedili također legendarni Thierry Henry i Alan Shearer.

"Tko je uopće Rangnick?"

"Tko je Rangnick? Je li on uopće bio trener? Je li išta osvojio? Mislim da bi on trebao biti direktor, raditi u akademiji i učiti djecu."

Za kraj je poručio: "Čak i da za trenera Uniteda postavite kuhara, ja bih ga podržao, tako da podržavam i Rangnicka, ali također mislim da se mora poštovati povijest ovog kluba!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.