eurobasket 2022

Face šokiranog Dončića su viralne. FIBA: Ova slika vrijedi tisuću riječi

Foto: FIBA

LUKA DONČIĆ preuzeo je svu krivnju za senzacionalno ispadanje Slovenije već u četvrtfinalu Eurobasketa nakon što je aktualnog prvaka Europe pobijedila Poljska 90:87. "Ja sam danas odigrao katastrofalnu partiju. Izdao sam Sloveniju, cijelu državu koja nas je podupirala. Morao sam daleko bolje igrati, napravio sam puno velikih grešaka."

Ovo je izjavio Dončić koji je postigao 14 poena uz 11 skokova i sedam asistencija. Međutim, iz igre je gađao tek 5/15, imao čak šest izgubljenih lopti, a zbog pet osobnih grešaka nije mogao igrati onda kada je najviše trebao Sloveniji, u napetoj završnici. 

Dončić je dodao: "Ovaj Eurobasket je nešto posebno, toliko odličnih momčadi je tu. Žao mi je da i mi nismo napredovali. Ovaj poraz je jako bolan jer smo cijelu državu imali iza sebe, ali nismo uspjeli." Na pitanje je li igrao ozlijeđen Dončić je odgovorio: "Nisam bio na 100 posto. Primio sam i injekciju u trećoj četvrtini. Borio sam se s tim tijekom cijelog Eurobasketa." 

Velika tuga i nevjerica zbog šokantnog ispadanja ogledala se na Dončićevom licu i u govoru tijela. To je bilo u fokusu fotoreportera i snimatelja. Službena stranica Eurobasketa je uz status "Slika vrijedi tisuću riječi" objavila fotografiju na kojoj pokunjeni Dončić odlazi s terena gledajući u pod, dok oko njega Poljaci slave.

Promjene u Dončićevoj facijalnoj ekspresiji tijekom velikih preokreta protiv Poljske prikazuje i ovaj hit tvit: