"Federer je najveći svih vremena, ali i Đoković je imao nevjerojatnu karijeru"

Foto: EPA-EFE

NOVAK Đoković i Roger Federer jedni su od najboljih tenisača u povijesti bijelog sporta, a godinama traju debate o tome tko je doista najbolji.

Prvotne diskusije su se vodile između Federera i Rafaela Nadala, dvojice tenisača koji su činili možda i najveće rivalstvo u povijesti ove igre, ali sada i Novak Đoković sve više ulazi u takvu diskusiju. 

Posebno zbog sjajnog povratka ove sezone gdje je nakon operacije lakta osvojio Wimbledon, postao jedini tenisač u povijesti sa svim osvojenim turnirima iz Masters 1000 turnirima, a sve je okrunio dominantnom predstavom na posljednjem Grand Slamu sezone kada je uz samo jedan izgubljeni set stigao do naslova.

Legenda švedskog tenisa i bivši svjetski broj jedan Mats Wilander zbog toga ga je prozvao najboljim tenisačem svih vremena, stavivši ga u kategoriju s Muhammadom Alijem i Michaelom Jordanom. Ipak, ne slažu se svi s tom tvrdnjom. Jedan od takvih je i Jack Sock, američki tenisač koji zbog ozljede nije nastupio u polufinalu Davis Cupa protiv Hrvatske u Zadru, ali je nastupio na prošlotjednom Laver Cupu, kada su snage odmjerili najbolji tenisači svijeta protiv najboljih iz Europe.

"Federer je najveći tenisač ikada, ali i Novak je imao nevjerojatnu karijeru", rekao je Sock nakon što je u paru s Andersonom uspio donijeti jedan od rijetkih bodova ekipi svijeta kada su upravo pobijedili kombinaciju Đoković-Federer.

Đoković vodi Federera u međusobnim dvobojima 24:22, ali Švicarac je osvojio više Grand Slam naslova, 20 naspram 14 koje ima Đoković. Srbin drži malu prednost ispred Federera što se tiče Masters 1000 naslova, tamo vodi 31:27. Posljednji put igrali su jedan protiv drugoga u finalu Cincinatija, kada je Đoković lagano slavio u dva seta i stigao do jedinog Mastersa koji mu je nedostajao.

Tko je bolji tenisač? Svoje mišljenje možete nam dati u anketi:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.