ROGER FEDERER

Federer izdvojio jedan poraz: To je bio najteži trenutak moje karijere

Foto: EPA

ROGER FEDERER objavio je prošlog tjedna da će nakon Laver Cupa, na kojem u petak nastupa u Londonu, završiti veliku tenisku karijeru. Švicarac u mirovinu odlazi s 20 Grand Slamova i ukupno 103 naslova na ATP Touru, na kojem je na broju 1 proveo ukupno 310 tjedana. Sada se priprema za nastup u parovima.

"Sretan sam i iznenađen koliko dobro udaram lopticu, ali neću moći igrati u singlu. Zato nije opcija da igram u Baselu", rekao je Federer pa se prisjetio najtežeg trenutka u karijeri: "Posljednji set protiv Hurkacza bio je najgori trenutak moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcionira. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako dalje s tim koljenom."

Hubert Hurkacz 2021. je izbacio Federera u četvrtfinalu Wimbledona. Tada je Hurkacz pobijedio 6:3, 7:6, 6:0.

Federer: Bilo mi je žao moje supruge Mirke

Federer je najavio da će ostati u tenisu: "Volio bih nastaviti igrati ekshibicijske mečeve. Volio bih igrati na takvim turnirima sljedećih šest do devet mjeseci i da pozivam sve svoje kolege da im se zahvalim. Posljednjih nekoliko godina vjerojatno je bilo teže mojoj supruzi nego meni."

"Nije više uživala gledati kako igram, uz sve ozljede. Bilo mi ju je žao, mislim da joj je ovo olakšanje. Troje od četvero djece je plakalo, ali uvijek su mi govorili da prestanem igrati tenis kako bih se mogao skijati s njima", kroz smijeh je završio 41-godišnji Švicarac.